POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Olsen om relationen med Malmö FF: ”Blev lite infekterat när jag lämnade”

Robin Olsen är tacksam för att Malmö FF gav honom chansen att nå toppen.
Men i dag är relationen begränsad.
- Det är ingenting att hymla om att det blev lite infekterat när jag lämnade, säger han i podcasten Lundh.

Under måndagen samlas Janne Anderssons landslag i Stockholm för att ladda inför VM-kvalet mot Vitryssland på lördag. Efter att Andreas Isaksson varit given sedan tidigt 2000-tal så har Robin Olsen tagit över som förstemålvakt – och imponerat.

- Det är en skön känsla. Nu har jag kommit dit och vet att jag ska spela och det ger dig självförtroende, men såklart allt jobb görs ju här i Köpenhamn, med matcherna här och allt det där. Men det ger en självförtroende, säger Robin Olsen i podcasten Lundh.

Sedan januari 2016 har Robin Olsen tillhört FC Köpenhamn och det bara ett halvår efter att han lämnade Malmö FF för grekiska PAOK Saloniki. I dag är relationen med klubben som han slog igenom i begränsad.

- Jag har bara kontakt med spelare och gamla målvaktstränaren i Malmö och det är ingenting att hymla om att det blev lite infekterat när jag lämnade. Jag hade min syn på det, de hade sin syn på det, vi var inte riktigt överens och jag har mina anledningar till att jag var besviken på dem, det har jag men de kanske har sina anledningar till att vara besviken på mig det vet jag inte.

Vad handlade det om?
- Anledningarna håller jag för mig själv men jag lägger inte så stor vikt på det utan nu har jag gått vidare och fick uppleva Grekland och ligan där, sen komma hit och få uppleva Champions League och fått uppleva att vinna mästerskap och cupen, så jag ser bara framåt.

Klubbvalet av FC Köpenhamn var något som väckte känslor bland Malmö FF-supportrar. Ända sedan en Royal League-match 2005 där dansk polis gick till angrepp mottMFF-fans har det varit infekterat mellan klubbarna och att FCK inte heller har velat be om ursäkt utan istället skyllde på MFF:arna på läktarna har inte gjort det bättre.

Robin Olsen uttalade sig även positivt om FCK vilket väckte irritation bland MFF-fansen.

- Jag förstår supportrarna. De brinner för sitt lag, de stöttar sitt lag i ur och skur och jag har själv fått uppleva att få stöttningen av dem. Jag förstår dem fullt ut och accepterar det men jag var tvungen att tänka på mig själv också när jag kom ifrån en lite sämre tid i PAOK. Då var FCK ett fantastiskt alternativ för mig. Det var perfekt för mig och så var det innan EM där jag behövde speltid.

- Man ska inte glömma att jag har en dansk familj. Det är egentligen bara jag och mina syskon som är födda och uppväxta i Malmö. Resten av min familj är ju från Danmark och vi har många i släkten som håller på FCK och jag var ofta inne när jag var yngre och såg FCK:s matcher för att någon i familjen alltid hade biljetter och bjöd.

- Där följde jag klubben och det kan man inte ta ifrån mig. Det är klart att om någon ifrån din familj håller på FCK, då är det klart att du går och tittar på dem om du får biljetter och sen blir det ju ett intresse. Samtidigt så är jag uppväxt i Malmö och jag har följt Malmö också. Det var stort för mig att spela för Malmö, representera Malmö och de gav mig chansen, så jag har inget illa att säga om den klubben.

Robin Olsen minns gärna tillbaka till åren i Malmö FF med SM-guld och Champions League:

- Vi hade väldigt bra sammanhållning och kontinuitet. Vi spelade med samma lag rätt ofta, det var inte så mycket byten och det är fördel när vi går in i de tuffa matcherna som Salzburg. Det var väl den tuffaste lottningen vi skulle kunnat få och där tänkte vi att, 2-1 kunde vi väl vända hemma. Sen hade vi fördel med våra fans som hjälpte oss otroligt mycket. Det var ett fantastiskt stöd.

- Det går inte riktigt att beskriva den känslan när du är där nere. Du kommer ut till uppvärmning och helt plötsligt är arenan fylld en och en halv timme innan match. Det är inte riktigt vad man var van vid i allsvenska matcher.

FAKTA

142 - Robin Olsen

Avsnitt 142 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Robin Olsen. Landslagsmålvakten berättar om vägen från division 5 till VM-kval på sex år, om att ta över efter Andreas Isaksson, om tron på att nå VM i Ryssland, om hur man går vidare efter en tabbe och varför han valde Sverige trots danskt pass. Dessutom talar Olsen om hur han utvecklats i FC Köpenhamn, om hur det är att vara målvakt i ett lag som oftast dominerar, om vilka målvakter som imponerar på honom, om den speciella känslan att höra Champions League-hymnen och varför han drömmer om spel i Tyskland och England. Naturligtvis talar Olsen om den makalösa resan i Malmö FF, om framgångarna under Åge Hareide, om relationen med klubben i dag och om att han förstår MFF-supportrarnas reaktion efter valet av FCK men att de också bör förstå hans relation med den danska storklubben där han ofta varit och sett matcher som liten.

Publicerad 2017-03-20 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå