Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Wahlqvist om kritiken mot mycket Peking i landslaget: ”Förstår att ni drar upp det”

Linus Wahlqvist förstår att förbundskaptenen Janne Anderssons koppling till IFK Norrköping har lett till kritik av uttagningar av Peking-spelare i Blågult.
- Men i ett svenskt A-landslag handlar det om hur man presterar på planen, säger Wahlqvist i podcasten Lundh.

Alexander Fransson, Christoffer Nyman och Linus Wahlqvist hade alla Janne Andersson som tränare i IFK Norrköping, och har alla blivit uttagna i Anderssons landslagstrupper under hösten. Det har gjort att vissa spekulerat i att Anderssons tidigare relation till spelarna i Norrköping spelat in i uttagningarna.

Linus Wahlqvist förstår att det pratas, men tror inte att det är något som spelar in.

- Jag förstår att ni drar upp det. Men i ett svenskt A-landslag handlar det om hur man presterar på planen. Det går inte att ta in folk bara för att man tycker om dem som personer. Det handlar om vad man presterar på planen och hur bra man är som spelare, hur man passar in till de matcher som ska spelas och sättet man ska spela på. Jag tror inte riktigt på er diskussion där, säger Wahlqvist i podcasten Lundh.

Kan man bli lite sårad när det kommer insinuationer om att man blir uttagen i landslaget bara är för att man spelar i Norrköping?
- Nej. Det blir man inte. Jag vet om att jag är en duktig fotbollsspelare. Jag förstår att ni drar upp en sådan diskussion, men det är inget jag lägger fokus på.

I podden berättar Wahlqvist även om Janne Anderssons riktlinjer i landslaget, så kallade "ledstjärnor", som bland annat handlar om att inte ha keps på sig inomhus.

Är det några fler ledstjärnor?
- Komma i tid, inte försöka få behandling efter en viss tid för att de som behandlar ska få sluta. Det är mer vett och etikett-frågor, sådant som är ganska självklart egentligen. När man får upp ett papper med punkter är det lätt att förhålla sig till det.

Vad händer om man inte förhåller sig rätt till det?
- Jag har alltid förhållit mig rätt till det, så jag vet faktiskt inte.

Men du måste ju veta någon?
- Faktiskt inte. Jag vet att Janne inte var jätteglad på Bobbie Fribergs (da Cruz) kepsar, mössor och hattar. Det blev ”huvudbonad” på pappret istället, så det löste sig till slut. Men jag har faktiskt inte hört någonting.

Han har aldrig klagat på dig?
- Nja, det har väl varit när man haft keps någon gång. Men inget speciellt.

Hur är det med mobiltelefoner?
- Det är också en grej, att man inte ska ha den framme när man käkar. Då sitter man och snackar med alla. Men som jag sa, det är rätt självklara grejer, vett och etikett och sådant. Det är inget speciellt egentligen, det är sådant man får hemifrån annars också.

135 - Linus Wahlqvist

Avsnitt 135 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Linus Wahlqvist. IFK Norrköpings 20-årige back har varit given i flera säsonger i klubbens A-lag, var med och tog U21-landslaget till EM i sommar och har börjat närma sig A-landslaget. I podden talar han om Norrköpings-succén på senare år, om vad som förklarar alla talanger i klubben, om hur det var att som junior bli kritiserad av fans på stan och varför han nobbade Sunderland som 15-åring. Wahlqvist berättar om när Sverige tog brons i U17-VM 2013, grunden till succén för laget, varför många spelare från laget haft svårt att lyfta, vad som är viktigast när man är ung spelare, om att han längtar till U21-EM i sommar och om förvåningen över att Håkan Ericson får sluta. Backen erkänner att han är sugen på att testa spel i utlandet, att han tror Norrköping kan utmana om SM-guldet 2017, att det är en fördel att kunna spela på flera positioner och att han förstår frågorna om Janne Andersson tar ut för många spelare från Norrköping.

Publicerad 2017-02-01 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons