Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rosenborgs supporterförening ryter till efter avslöjandet: "Gillar inte snicksnackare"

Norge

Kian Karams dubbla roller i Rosenborg väcker uppmärksamhet.
Nu reagerar klubbens supporterförening.
- Vi måste kunna stå för allt vi gör, säger talesmannen Espen Viken till Adresseavisen.

Foto: Bildbyrån.

I förra veckan kunde Fotbollskanalen, i samarbete med Adresseavisen, berätta om att den svenske agenten Kian Karam tidigare haft dubbla roller i Rosenborg. Han har både agerat scout till klubben, samt agent och rådgivare till spelare som Jonathan Levi och Issam Jebali. 

Nu reagerar Rosenborgs supporterförening, Kjernen. Talesmannen Espen Viken säger följande till Adresseavisen:

- Vi gillar inte att det kommer in "snicksnackare" som tycks vara där mest för att baka sin egen kaka. Vi förstår att klubben i några sammanhang kan hamna i något sådant, men att vi ska involvera oss i den typen av saker tycker vi inte alls om

ANNONS

- Rosenborg ska vara ett så bra fotbollslag som möjligt. Men det måste vara så att vi kan stå för allt vi gör. Vi kan inte gå emot etik och moral. Rosenborg måste hålla sig innanför några ramar. Annars är vi inte Rosenborg.

Rosenborgs vd Tove Moe Dyrhaug medger också att det Fotbollskanalen och Adresseavisen avslöjat inte är bra för klubben.

- Jag känner inte till saken så bra, annat än att jag har läst om den i tidningen. Samtidigt är det otvivelaktigt ingen bra sak för honom (Karam). Sen är det heller inte någon bra sak för oss. Men det är svårt för mig att uttala mig detaljerat om det. Stig Inge (Bjørnebye) är den som har uttalat sig tidigare, säger vd:n.

Karam var inte registrerad förmedlare hos det norska förbundet när han var delaktig i övergångarna som tog Levi och Jebali till Rosenborg.

ANNONS

- Vi har inte gjort något juridiskt fel, men återigen ser vi att detta är en bransch där formaliteterna måste bli bättre. Och det här är inte en bra sak för Rosenborg så länge han inte har haft formaliteterna i ordning.

Klubbens tidigare sportchef Stig Inge Bjørnebye, som lämnade i förra veckan, har i intervjuer med Fotbollskanalen och Adresseavisen förklarat att han inte ser problematiskt på upplägget kring Rosenborgs affärer med Kian Karam.

Publicerad 2019-11-19 kl 16:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto