Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lundh om Isak-flytten: "Med prislappen följer ett omedelbart tryck"

La Liga

Alexander Isak lämnar av allt att döma Real Sociedad för Newcastle.
Här är Olof Lundhs tankar kring flytten.

1:22
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Isaks mål mot Barcelona.

Alexander Isak kommer av samstämmiga rapporter att döma att gå vidare till Newcastle till en kostnad av nästan 750 miljoner kronor. Är du förvånad?
Sett till att värvningen sker relativt sent och att både Premier League och La Liga redan gått i gång så är det förvånande att man inte löst det tidigare. Newcastle har letat anfallare och inte fått till värvningar och managern Eddie Howe var häromdagen inne på att han ville se förstärkningar och klubben har resurser.

Sportsligt – är det här ett bra steg för honom? Baserat på den bild du fått av dagens Newcastle.
Under Eddie Howe har Newcastle tagit kliv och han kommer att få möjligheter att visa vad han går för och man spelar ofta med en nia och det kan Isak. Sedan är det en häftig klubb att spela för med oerhört passionerade supportrar och där klubben betyder väldigt mycket. Kanske inte det roligaste området i England att leva i, men Newcastle United har en stark position.

ANNONS

När man betalar den typen av övergångssumma är känslan att han är tänkt för en startelva, eller?
Det är givet att han är tänkt att spela, men sedan handlar det om att göra mål. Viktigt att han får en bra start och kan köpa sig lite tid och tålamod. Det blir spännande att följa, för han lämnar ett topplag i Spanien som spelar i Europa för ett lag som vill bli ett topplag i England och med spel i Europa. Med prislappen följer ett omedelbart tryck och det måste han hantera och hans senaste säsong var inte den starkaste.  

Newcastle är ju kontroversiellt med tanke på det saudiska ägandet. Hur ser du på att han väljer den här klubben som sitt nästa steg?
Alexander Isak är som de flesta fotbollsspelare, han ser sig som fotbollsspelare och inget annat. Han kommer att distansera sig från de frågorna och säga att det är inget han kan påverka. Sedan blir det intressant att följa om reaktionerna på Alexander Isaks val blir i närheten av reaktionerna på Henrik Stensons val. Det är samma pengar, från den offentliga investeringsfonden, och Newcastles ordförande är även ordförande i fonden som pumpat in miljarder i LIV Golf.

ANNONS
Publicerad 2022-08-24 kl 15:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto