POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
1v

Frej-mittfältaren inför avgörande kvalmatchen: ”Vem som helst vill spela i superettan framför i division 1”

Foto: Bildbyrån

Frej fick med sig 1-1 från bortamötet mot Umeå.
Nu hoppas Täby-laget kunna lösa platsen superettan för nästa år.
- Vem som helst vill spela i superettan framför att spela i division 1, säger Mattias Bouvin till Fotbollskanalen.

IK Frej hamnade på plats 14 i superettan och ställdes därmed mot Umeå i kvalet för att behålla platsen i den näst högsta serien. Första mötet mellan lagen slutade 1-1, efter att Abdul-Halik Hudu kvitterade sent efter en tilltrasslad situation.

Det var en ganska jämna match, det var mycket fram och tillbaka. Vi hade lite flyt som fick med oss 1-1, men vi kunde lika gärna gjort mål i första halvlek. Men jag tyckte matchen böljade fram och tillbaka och bägge lagen skapade en hel del chanser, säger Frej-mittfältaren Mattias Bouvin till Fotbollskanalen.

Överraskade Umeå er på något sätt med hur de spelade?
- Vi visste att de var ett lag som kan spela boll och de har gjort det bra i division 1. Bara för att de kommer från en lägre division skulle vi inte underskatta något lag. Vi skulle gå in med samma inställning till matchen och göra som vi brukar. Det var ingen som vek ned sig.

Målet som Hudu gjorde kan visa sig få stor betydelse. Om inget av lagen gör mål på Vikingavallen på söndagen är det Frej som behåller sin plats i superettan, medan Umeå får stanna kvar i division 1.

- Det är ju väldigt viktigt. Det är stor skillnad att spela matchen på söndag med resultatet 1-1 än om vi hade förlorat med 1-0. Så det gör en väldigt stor skillnad, särskilt när vi har hemma på söndag, säger Bouvin.

Hur tänker ni inför söndag med tanke på utgångslägen?
-
På söndag ska vi gå in med samma inställning och inte underskatta dem och gå in och spela vårt spel och göra det bästa vi kan.

Frej har två gånger tidigare fått kvala för att hålla sig kvar i superettan. Både 2015 och 2017 ställdes de mot Akropolis och bägge gångerna vann de dubbelmötet.

- Truppen 2017 jämför med 2019 var det bara jag som var med, så det är bara jag som har erfarenhet av kval med Frej. Men det är några andra spelare som har erfarenhet av att ha kvalat tidigare. Såklart att det hjälper lite med erfarenhet när man går in i kval, man kan vara lite nervös och så. Så det är väl ett plus om man har varit med om det tidigare, säger Bouvin.

Hur viktigt är det för klubben att man löser det?
-
Det är väldigt viktigt, för vem som helst vill spela i superettan framför att spela i division 1. Så det är väldigt viktigt.

Är Frej ett lag i superettan 2020?
- Ja, absolut. Jag tror absolut att vi kommer vara ett lag i superettan 2020.

Publicerad 2019-11-10 kl 08:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå