Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Klart: Ängelholms FF sätts i konkurs

Foto: TT

Efter Fotbollskanalens avslöjande under onsdagen står det nu klart - Ängelholms FF sätts i konkurs.

- Beroende på en dags försening av lönen sätter vi klubben i konkurs. Spelarna vill inte avvakta i 14 dagar som var vårt förslag till dess att transferfönstret stänger, säger ordförande Sten-Inge Fredin till Helsingborgs Dagblad efter ett genomfört krismöte på Ängelholms IP.

Sten-Inge Fredin uttalade sig om läget till Fotbollskanalen tidigare under torsdagen, innan mötet genomfördes. 

Fredin bekräftar till Helsingborgs Dagblad att klubben sätts i konkurs. 

När Fotbollskanalen når truppens fackliga representant och spelarrådsmedlem Vlado Zlojutro säger han att mötena på Ängelholms IP inte är över.

- Vi är inte klara än här och jag vet inte när vi blir det heller, säger Zlojutro.

Tidningen skriver att alla spelare enligt Fredin nu är fria att söka sig till nya klubbar och klubben kommer tidigast att spela fotboll igen 2017 - i division 6.

Det är i nuläget inte klart vad som kommer att hända med ungdomssektionen. Enligt Fredin avgår styrelsen med omedelbar verkan.

Senare under torsdagen fick dock Fotbollskanalen nya uppgifter rapporterade till sig. En konkursansökan hade då ännu inte skickats in till tingsrätten - vilket vice ordföranden Ingvar Johansson även bekräftade. Turerna är alltså inte slut.

Ängelholms FF är nästjumbo i superettan. Det är oklart med vad som Ängelholms  är tänkt att spela match mot Sirius hemma på lördag.

Klubben bildades 1976 efter en sammanslagning av Ängelholms IF och Skörpinge GIF. 2002 gick ÄFF för första gången upp i superettan.

Publicerad 2016-07-28 kl 16:10
SUPERETTAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER