Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Billborn vill vara försiktig med Bajen-diamanten: "Kan bli direkt skadligt annars"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Kossounou Odilon, 18, får mycket speltid i Hammarby.
Men tränaren Stefan Billborn vill gå försiktigt fram med mittbacken.
- Kan vara direkt skadligt om en ung spelare matchas för mycket, säger han till Fotbollskanalen.

4:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Hammarbys seger mot Dalkurd i spelaren ovan.

Han jagades av stora klubbar i Europa men Hammarby vann kampen, efter att ha varit tidigt ute och bjudit upp honom på en rad längre besök innan 18-årsdagen. Och redan nu har Kossounou Odilon fått en hel del speltid i Bajen. Mittbacken noterades för två starter och ett inhopp i svenska cupens gruppspel.

Inför söndagens kvartsfinalderby mot Djurgården är Odilon aktuell för en startplats igen. Senast mot Dalkurd spelade mittbacken Mads Fenger central mittfältare och effekten av det skiftet var tränaren Stefan Billborn nöjd med.

- Han (Odilon) skulle kunna spela i derbyt. Det är inga problem, säger Billborn.

ANNONS

Tränaren vill dock gå någorlunda försiktigt fram med jättetalangen.

- Om unga spelare blir tvungna att spela tio matcher i rad så är det lätt att dippen blir mycket djupare än vad den behöver bli om man kan spela dem lite försiktigare, att de till exempel får speltid i två matcher och sen vilas i en och så vidare. Det blir för mycket för de spelarna annars. Det en ung spelare ofta har problem med är att hålla en jämn nivå, därför kan det vara direkt skadligt om de matchas för mycket. Om man har otur.

Billborn tror mycket på ivorianen.

- Råkvaliteten och potentialen är bra. Det som måste adderas är beslutsfattandet. Det är det som är svårast. Det är ju många spelare som faller där. Att man har fysiska och tekniska kvaliteter men sen när det ska adderas beslut så är det i slutändan det som det faller på. Men att det finns en stor potential i honom är det inget snack om.

ANNONS

Om han sätter allt det du pratar om - hur länge får ni ha kvar honom här då?
- Då finns risken att någon köper honom på potential. En sådan spelare är det troligtvis mer fördelaktigt för oss att sälja när han är 19 år jämfört med när han är 22.

- Men man får inte glömma att det är en ung pojke som är hos oss, han är bara 18 år. Han behöver ur ett mänskligt perspektiv landa här. Vi behöver få honom att trivas. Sen får vi se. Vi ska inte lägga för mycket förväntningar på honom. Visst, kan han leva upp till de förväntningarna är det ju jättebra men kan han inte det, och där räcker det ju att han blir skadad, kan det bli direkt skadligt. Så jag tror vi ska vara lite försiktiga med honom. Men det är en jättebra fotbollsspelare som har alla förutsättningar för att bli hur bra som helst, säger Billborn.

ANNONS
Publicerad 2019-03-09 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto