Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgårdens nye målvakt säker på seger: "Har ju inte tänkt förlora mitt första derby"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Per Kristian Bråtveit förstår att Stockholmsderbyna är viktiga.
Och inför söndagens cupkvartsfinal säger han sig veta att det blir seger mot Hammarby.
- Jag har inte tänkt förlora mitt första derby, kommenterar Djurgårdens målvakt för Fotbollskanalen.

3:39
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Djurgårdens match mot Elfsborg i spelaren ovan.

Djurgården är framme i kvartsfinal i svenska cupen. Under söndagen väntar rivalen Hammarby på Tele2 Arena och en som är laddad inför matchen är lagets nye målvakt Per Kristian Bråtveit. Den tidigare Haugesund-keepern ser fram emot att få spela sitt första Stockholmsderby.

- Det ska bli jättekul. Jag har bara sett bilder från det på Youtube och det ser stort ut. Det kommer bli en kul match. Bosse (Andersson, sportchef) visade mig många klipp när jag kom hit. Annars har jag inte sett så mycket. Men jag vet ju hur läget är mellan klubbarna, att det kommer bli ett stort tryck på läktarna och att vi kommer vinna, säger 23-åringen.

ANNONS

Ni vinner?
- Ja.

Varför?
- Jag har ju inte tänkt att förlora mitt första derby här mot Hammarby. Sen är det ju flera norrmän där (i Bajen) också, så det hade varit fint att slå dem, säger Bråtveit och ler.

Han ser fram emot att uppleva inramningen på Tele2 Arena.

- Jag är en ganska chill person så att det är mycket tryck, det gör ingenting för min prestation. Det är bara kul att det kommer så många människor hit.

Bråtveit menar att det här blir hans största match hittills i karriären, sett till intresse och stämning på läktaren.

- Jag har mött Lech Poznan i Europa League-kvalet med Haugesund och det var bra tryck på deras supportrar. Men det här är mycket större. Här är det hat och rivalitet. Förlorar man ett derby här kan man inte visa sig på stan dagen efter. Jag tycker det är jättekul att det är så här stora matcher.

ANNONS

Har du märkt av att supportrarna är taggade, efter lottningen i måndags?
- Ja, jag har fått många meddelanden på Instagram. ”Krossa Bajen”, och sånt. Jag gillar ju det, att folk skriver till mig så jag bara skriver tillbaka: ”Krossa Bajen” och att vi kommer vinna. Jag tycker det är kul att det är så mycket intresse runt de här matcherna.

- Jag tror inte det är mycket som kan jämföras med det här.

Hur har din första tid i Djurgården varit?
- Det har varit kul. Det har varit mycket att göra annorlunda jämfört med det vi gör i Norge. Den största skillnaden är kanske att jag måste använda mina fötter mycket, men jag gillar ju att använda mina fötter så det passar mig bra.

- Sen är staden så stor. Vi har ju 25 000 invånare i Haugesund och här hittar jag inte ens när jag kör bil. En gång skulle jag ta mig till Arlanda (flygplats) och jag tror jag behövde två timmar för att hitta dit och tre timmar hem, säger Bråtveit och skrattar.

ANNONS

Hur tycker du det gått spelmässigt för dig hittills?
- Nu har jag inte satts på så många prov. Vi har släppt in några mål men jag ser inte att jag skulle ha kunnat göra så mycket åt de målen. I de här matcherna har jag visat att jag kan använda fötterna och vara en extra ”utespelare”. Det är väl det jag har visat, för jag har inte satts på prov ordentligt än.

Det kommer kanske nu?
- Ja, nu kommer det nog. Det ska bli kul att visa allt man kan.

Målvakten har i övrigt fått ett bra första intryck av kvaliteten på Djurgårdens trupp. Han tror att materialet kan räcka långt. 

- Vi har en jättebra grupp. Vi börjar få tillbaka de som varit skadade och jag tycker det ser jättebra ut. Det börjar se bra ut. Nu vet jag inte hur de andra lagen i serien ser ut, förutom de vi spelat mot, men jag ser inte varför vi inte skulle kunna kämpa om en topp tre-plats. Jag tror det blir ett kul år för Djurgården, avslutar han.

ANNONS
Publicerad 2019-03-10 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto