Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nya Dif-tränarna vill inte spela säkert i första derbyt: "Nej, för fan - derbyn ska vinnas"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Första derbyt som tränare för Djurgården.
Men Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand har inte tänkt spela "säkert" för det.
- Nej, för fan. Derbyn är derbyn. De ska vinnas, säger Bergstrand till Fotbollskanalen.

3:39
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Djurgårdens seger mot Elfsborg i spelaren ovan.

Bara några månader in på sitt nya jobb ställs Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf inför sitt första derby som tränare för Djurgården. Under söndagen väntar kvartsfinal i svenska cupen mot Hammarby. Men Bergstrand menar inte att det faktum att det är derby förändrar tränarnas taktiska plan på något sätt.

- Man behöver inte coacha annorlunda. Det kommer bli mer adrenalin per automatik så det handlar väl mer i sådana fall om att få ner adrenalinpåslag och axlar. Det gäller att fokusera på rätt saker. Sen vet vi att det blir mer känslor i ett derby, framför allt från alla andra. Det är viktigt för väldigt många människor att det går bra. Men i förberedelser och coachning kan vi inte ta hänsyn till det, vi måste försöka vara mindre känslosamma än vad alla andra, säger Bergstrand.

ANNONS

Det finns ingen tanke om att spela mer "säkert" än vanligt?
- Nej, för fan. Derbyn är ju derbyn. De ska vinnas. Men sättet som man vinner fotbollsmatcher på ändras ju inte för att det sitter några fler människor på läktaren. Hammarby är ett bra fotbollslag men det hade de ju varit även om det stått något annat namn på deras tröjor. Ute på planen kommer det vara lite hetare och automatiskt får spelarna lite mer adrenalin. Det gäller att balansera det där.

Hur ser du på Hammarby?
- Ett väldigt bollskickligt lag. Kanske det mest bollskickliga laget i allsvenskan. Mycket talang. Det måste vi förhålla oss till, men vi tycker att vi är rätt skickliga också. Så det blir intressant. Det finns stora chanser till att det blir en bra fotbollsmatch.

- Vi tycker att vi har kommit en bit, framför allt filosofiskt och kring sättet att tänka fotboll. Sen är vi inte 100 procent samspelta än och ibland sitter försvarsspelet väldigt bra och då kan det vara lite sämre i någon del av anfallsspelet, sådär. Men vi tycker att vi tar lagom stora steg framåt och vi får tillbaka fler och fler spelare, och då har de legat lite efter så då har vi fått jobba lite extra med de spelarna. Jag tycker vi har en ganska bra samsyn i gruppen, men sen gäller det att hitta relationer med varandra och där är vi inte 100 procent än. Men vi är tillräckligt förberedda för att möta Hammarby.

ANNONS
Publicerad 2019-03-10 kl 07:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto