Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

IFK Norrköping tror på skräll i cupen: "Klart vi kan slå ut Malmö"

Svenska Cupen

UPPSALA. IFK Norrköping får möta Malmö FF i kvartsfinal i Svenska cupen.
Då tror man på en skräll.
- Det är klart att vi kan slå ut Malmö, säger Laorent Shabani till Fotbollskanalen.

4:26
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från IK Sirius-IFK Norrköping i spelaren ovan.

IFK Norrköping spelade 2-2 borta mot Sirius i den avgörande gruppspelsmatchen i Svenska cupen. Det betyder att man är klar för kvartsfinal - och ställs där mot Malmö FF på bortaplan.

En som är nöjd med det lottningen är förre MFF-spelaren Laorent Shabani.

- Det blir bra att vi får möta Malmö. Vi har tagit stora kliv och jag tycker att det känns skönt att få möta ett bra lag nu. Det ska bli intressant. Vi ser fram emot det. Jag är optimistisk, säger han.

- Jag har varit där några gånger nu, men det har inte gått så bra. Den här gången känns det bättre. Det är klart att vi kan slå ut Malmö. Vi är ett bra lag. Ett bra lag kan slå ett annat bra lag.

Annons

Du är optimistisk?
- Det hade varit jättefint att åka dit och slå ut Malmö. Det ser vi fram emot. Det känns bra. Vi ska vara rakryggade och vara kaxiga, men samtidigt ödmjuka och göra vårt bästa.

Christoffer Nyman är också nöjd med lottningen.

- Det blir en rolig match. På ett sätt ska Malmö vara favorit, men det blir en rolig utmaning för oss. Det är aldrig omöjligt. Men det gäller att vi är på tårna.

- Det är ett possession-lag med Rydströms filosofi, så det kan bli att man får jaga mycket. Men vi tror på oss själva och åker dit med alla förhoppningar.

Det var nära att IFK Norrköping fick hemmaplan i kvartsfinal, men när Sirius gjorde 2-2 i den 85:e minuten så försvann den chansen.

- Vi hade önskat hemmaplan. Man får ju det man förtjänar så det är inget att säga något om, säger IFK Norrköpings tränare Andreas Alm.

Annons

Hur ser du på att möta Malmö på bortaplan?
- Malmö är favorit i alla matcher som de går ut och spelar i. Men vi behövde prestera på en högre nivå än tidigare och nu behöver vi prestera ytterligare på en hög nivå.

Du ser Malmö som favorit?
- Favoriter avgörs av oddsen och om man får gissa så kommer oddsen vara lägre på Malmö i den matchen. Sedan tror jag inte att Varberg tänkte på det så mycket. 

Publicerad 2024-03-04 kl 21:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto