Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Foto: Bildbyrån

Experten: "Då tar Frankrikes EM-äventyr slut"

1d

Sommarens fotbollsfest är runt hörnet - här plockar jag fram ett par fina spaningar till grupp D. 

EM-GRUPPERNA

ODDSET

Här hittar ni alla mina spaningar till respektive EM-grupp:

Grupp A

Grupp B

Grupp C

Grupp D

Grupp E

Grupp F

Frankrike

Förbundskapten: Didier Deschamps
Smeknamn: Les Bleus
Världsranking: 2
Spelar i Grupp D med Nederländerna, Österrike och Polen.

Trupp

Det finns knappt en enda spelare i Didier Deschamps trupp som inte hade gått in i vilket annat landslag som helst. Frankrike kryllar av världsklasspelare på i princip samtliga positioner och den klarast lysande stjärnan, Kylian Mbappé, kommer till EM med ett leende efter att nyligen ha kritat på för Real Madrid. Noterbart är också att N’Golo Kanté, den enda med en klubbadress utanför Europa, är med i truppen. Han kompletterar ett mittfält som tillsammans med övriga lagdelar håller absolut högsta snitt i EM. Det går definitivt att argumentera för att Frankrikes trupp är den allra vassaste.

Förväntningar

Frankrike är andrahandsfavoriter bakom England på oddsmarknaden och det råder ingen tvekan om att Les Bleus åker till Tyskland för att gräva guld. Förlusten i VM-finalen mot Argentina har gnagt på Mbappé och dennes kamrater i drygt ett och ett halvt år, men nu är det dags att få retroaktiv revansch. Didier Deschamps har stundtals fått utstå kritik för att han rent spelmässigt får ut för lite av det material han förfogar över, men har Frankrike en bra dag kan de spela skjortan av vilken motståndare som helst.

Speltips 1 - Lagets avancemang i turneringen: Utslaget i semifinal @ 4,00 - till Oddset

Att Frankrike tar sig vidare från gruppen och åttondelsfinalen är knappt spelbart. Les Bleus har värdefull rutin inom truppen som vet vad som krävs för att gå långt och jag blir inte ett dugg förvånad om de når semifinal. Det är snarare en förutsättning. Väl där kan det dock ta stopp. Jag misstänker att det är England som kommer att stå för motståndet och då lutar jag åt att äventyret tar slut för Frankrike. Att fransmännen åker ut i semi betalar 4,00 gånger pengarna och då väljer jag att trycka av.

Spel: Lagets avancemang i turneringen: Utslaget i semifinal @ 4,00 - till Oddset

Speltips 2 - Spelare i laget med flest målgivande passningar i turneringen: Kylian Mbappé @ 2,50

Kylian Mbappé är kanske mest känd för sitt målskytte, men det går heller ingen nöd på superstjärnans förmåga att agera kreatör i landslaget. Det är snarare en roll som växt fram de senaste åren. Giroud eller Thuram kommer högst troligt att agera spjutspets för Les Bleus och när Griezmanns roll blir alltmer påtaglig längre bak i banan står Mbappé inte sällan för de avgörande passningarna som leder till mål. Min idé är att Mbappé vinner den franska assistligan till 2,50 gånger degen.

Spel: Spelare i laget med flest målgivande passningar i turneringen: Kylian Mbappé @ 2,50

Speltips 3 - Slår flest målgivande passningar i turneringen: Kylian Mbappé @ 18,00 - till Oddset

Frankrike kan mycket väl bli det laget som gör flest mål i hela EM och jag tror att Mbappé kommer att ha bra chans att ligga nära förstaplatsen i assistligan. 9+7 var en mäktig skörd i EM-kvalet och jag slås inte av häpnad om 25-åringen fortsätter att spela fram sina lagkamrater även i Tyskland. I låsta matchbilder mot lågt sittande försvar behövs Mbappés en mot en-egenskaper och jag gillar verkligen 18,00 på att Real Madrids nyförvärv spelar fram till flest mål. Klick!

Spel: Slår flest målgivande passningar i turneringen: Kylian Mbappé @ 18,00 - till Oddset

Nederländerna

Förbundskapten: Ronald Koeman
Smeknamn: Oranje
Världsranking: 7

Trupp

Det är ett bra tag sedan Nederländerna blev bortskämda av en offensiv innehållande spelare som Robben, Sneijder och van Persie. Louis van Gaals framtunga lagbygge är ett betydligt mer defensivt balanserat sådant under Ronald Koemans ledning. Depay och Gakpo i all ära, men när de bakre leden ståtar med de Ligt, de Vrij, Aké och van Dijk är det tveklöst Oranjes viktigaste lagdel. I defensiven är de orangeklädda med och tampas med de bästa, men jag sätter ett frågetecken för offensiven.

Förväntningar

Nederländerna, eller rättare sagt Holland, vann EM 1988 men har därefter inte varit särskilt nära liknande framgångar. Ett gäng semifinaler finns på kontot och skulle Koeman lyckas lotsa denna upplaga till semi är det att anse som en enorm framgång. Jag rankar Oranje strax under de allra bästa och dubbar en eventuell kvartsfinal som en rimlig målsättning inför starten av mästerskapet. Därefter kan allting hända och på förhand är Nederländerna inte chanslösa oavsett vilken motståndare som står på andra sidan.

Speltips 1 - Slutplacering (8 bästa): Nederländerna @ 2,40 - till Oddset

Går mycket som jag har tänkt mig i Grupp D blir Nederländerna tvåa bakom Frankrike. Då väntar troligen ett överkomligt motstånd i åttondelen och 2,40 på att de orangeklädda tar sig till kvartsfinal tycker jag är ett överraskande generöst odds. Koeman har goda förutsättningar att göra något bra med sin trupp och Nederländerna är ett av få landslag som behärskar konsten att operera i olika typer av matchbilder. Det kan bära långt i Tyskland.

Spel: Slutplacering (8 bästa): Nederländerna @ 2,40 - till Oddset

Speltips 2 - Gör flest mål i turneringen för laget: Virgil van Dijk @ 21,00 - till Oddset

Det här är absolut ett långskott, men när Ronald Koeman basunerade ut att Virgil van Dijk är Nederländernas straffskytt började det att vattnas i gomseglet. Liverpool-mittbacken är, förutom straffskytt, också en av mästerskapets allra bästa huvudspelare och skulle firma Depay/Gakpo stå för ett sämre Europamästerskap ligger vägen till den interna skytteligatoppen öppen för van Dijk. Jag testar en liten peng på att van Dijk vinner Nederländernas skytteliga till 21,00 gånger stålarna.

Spel: Gör flest mål i turneringen för laget: Virgil van Dijk @ 21,00 - till Oddset

Österrike

Förbundskapten: Ralf Rangnick
Smeknamn: Das Team
Världsranking: 25

Trupp

Ralf Rangnick har samlat ihop en gedigen skara spelare som åker till Tyskland denna sommar. Egentliga förstakeepern Schlager är skadad, men i Pentz finns en duglig ersättare. Danso, Lienhart, Wöber och Posch spelar viktiga roller i backlinjen och på mittfältet är det packat med kvalitetsspelare. Sabitzer, Laimer, Baumgartner och Seiwald för att nämna några. Längst fram finns dessutom spets i Arnautovic och Gregoritsch som båda kan uppehålla motståndarnas backlinjer med sin fysiska styrka.

Förväntningar

Sedan Rangnick tog över skutan har Österrike tagit ständiga kliv i rätt riktning. Folket har fått upp hoppet och i min bok är alplandet ett av länderna som kan skrälla i EM. Spelstilen passar utmärkt mot spelförande lag då Rangnick specialiserar sig på press och omställningar. Skulle det behövas är österrikarna också tillräckligt skickliga för att kunna ta kommandot över en spelmässigt underlägsen motståndare. Något som kommer att behövas i gruppen mot Polen.

Speltips 1 - Antal gjorda mål av lag i turneringen: Över 3,5 @ 1,65 - till Oddset

Österrike vräkte in mål i EM-kvalet och har gjort detsamma i efterföljande vänskapslandskamper. Alplandet löser kanske inte linan – över/under 3,5 mål – redan i gruppspelet, men får de en slutspelsmatch att lägga till kvoten är fyra mål en baggis för Arnautovic och company. Den vassa offensiven kan åstadkomma väldigt mycket av väldigt lite och öppnas målkontot redan i premiären mot Frankrike är mycket vunnet.

Spel: Antal gjorda mål av lag i turneringen: Över 3,5 @ 1,65 - till Oddset

Speltips 2 - Kvalificerar sig från gruppspelet: Ja @ 1,90 - till Oddset

Jag tycker att både Nederländerna och Österrike står i för lågt odds att hamna topp 2 i Grupp D. Polen kommer inte att ha med slutspelet att göra, men jag lockas däremot något djävulskt av att Österrike tar sig vidare från gruppen till 1,90. Fyra poäng är ingen omöjlighet för Rangnicks kompani som enligt mig har i ett slutspel att göra. Jag tycker att oddset ska ner och skulle Österrike lösa en pinne mot Frankrike ser vi inte i närheten av 1,90 på samma spel.

Spel: Kvalificerar sig från gruppspelet: Ja @ 1,90 - till Oddset

 

Polen

Förbundskapten: Michal Probierz
Smeknamn: Bialo-czerwoni, Orly (Örnarna)
Världsranking: 28

Trupp

Polen har inte den sämsta truppen i EM – ganska långt därifrån – men i Grupp D slår polackerna minst sagt ur underläge. Målvaktsuppsättningen är sylvass med Szczesny i spetsen, men i både backlinjen och på mittfältet finns stora svaghetstecken. Nivån jackas upp längst fram där Lewandowski tar plats, men jag tycker med handen på hjärtat inte att 35-åringen har stått ut på samma sätt den här säsongen. Har Lewandowski inte ett bra EM har troligen inte Polen det heller.

Förväntningar

Det är ett par länder som jag anser vara chanslösa i sitt gruppspel och Polen är definitivt ett av dessa. Österrike har promenerat förbi polackerna i rent kunnande och i närheten av Frankrike eller Nederländerna är Probierz mannar inte. Avancemanget från gruppen i VM var ytterst oförtjänt och jag blir inte förvånad om polackerna får sota för detta när det bär av till Tyskland. Något annat än uttåg redan ur gruppen skulle vara en knall av högre makters nåde.

Speltips 1 - Lag som slutar sist: Polen @ 1,72 - till Oddset

Sistaplatsen i Grupp D är vigd åt Polen och jag trodde på fullaste allvar att oddset på detta skulle vara lägre än 1,72. Spelare för spelare är de vitröda inte nära att röra något av de andra länderna i gruppen och jag hade varit beredd att knipa samma spel hela vägen ner till 1,60. När den polska jumboplatsen handlas till över 1,70 är det bara att slå till. Inte ens Lewandowski i eventuell kalasform räcker till.

Spel: Lag som slutar sist: Polen @ 1,72 - till Oddset

Speltips 2 - Lagets poäng i gruppspelet: 0 @ 5,50 - till Oddset

Många olika scenarion kan uppstå i ett gruppspel. För det första är Polen inga duvungar, men jag har svårt att se att Probierz med adepter får särskilt mycket att säga till om mot Frankrike, Nederländerna och Österrike. Att slå ur underläge är kanske precis vad polackerna behöver, men jag lockas likväl av att tro på att gruppspelet slutförs med noll poäng. 5,50 på att Polen åker ut med huvudet före får sig ett klick.

Spel: Lagets poäng i gruppspelet: 0 @ 5,50 - till Oddset

Speltips 3 - Gör flest mål i turneringen för laget: Inga mål @ 26,00 - till Oddset

Som ni kanske märker tror jag inte alls på Polen. Överprestationen i Qatar kan mycket väl ha varit sista dansen för Szczesny, Lewandowski och övriga som är i stort behov av en generationsväxling. Den må vara på gång, men återväxten är inte särskilt stark och jag tror att polackerna kommer att bli rejält tillbakatryckta i varje gruppspelsmatch. 26,00 gånger pengarna på att Polen bokför ett mållöst EM är värt en tv-peng.

Spel: Gör flest mål i turneringen för laget: Inga mål @ 26,00 - till Oddset

Publicerad 2024-06-10 kl 21:20
Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto