Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Foto: Bildbyrån

"Ronaldo har fått en nytändning i landslaget inför EM"

7t

Här kommer mina spaningar till sommarens EM-grupp F. 

EM-GRUPPERNA

ODDSET

Här hittar ni alla mina spaningar till respektive EM-grupp:

Grupp A

Grupp B

Grupp C

Grupp D

Grupp E

Grupp F

Portugal

Förbundskapten: Roberto Martínez
Smeknamn: A SelecãoVärldsranking: 6

Spelar i Grupp F med Turkiet, Tjeckien och Georgien.

Trupp

Smaken är som baken men i min bok har Portugal en av turneringens tre bästa trupper med sig till EM i Tyskland. Blott 24-årige Costa är redan nu en av världens bästa målvakter och med veteraner som Pepe och Cancelo framför sig har Costa bra uppbackning från backlinjen. Det startande mittfältet tror jag kommer att vara Palhinha, Vitinha och Bruno Fernandes, en trio som besitter alla nödvändiga egenskaper för att vinna kampen om planens centrala delar. Längst fram handlar fortfarande mycket om Cristiano Ronaldo. Känslan är att kaptenen fått en nytändning i landslaget sedan den mer offensivt lagda Martínez tog över rollen som förbundskapten. 

Förväntningar

Med ett EM-guld så sent som 2016 i bagaget samt en av turneringens mest namnkunniga trupper är den portugisiska målsättningen glasklar i Tyskland. “A Selecao” förväntas komma hem med ytterligare ett guld. Förutsättningarna för att gå väldigt lång finns onekligen på plats och jag tycker att profilerna som Martínez har till sitt förfogande förtjänar att ge Portugal epitetet som ett perfekt lag. Mixen mellan ungt och gammalt sitter där den ska och det ska bli väldigt spännande att följa portugiserna i sommar.

Speltips 1 - Antal gjorda mål av spelaren i turneringen: Cristiano Ronaldo: Över 2,5 @ 1,60 - till Oddset

Jag nämnde tidigare att det känns som att Ronaldo fått en nytändning i det portugisiska landslaget. Martínez framåtlutade filosofi passar en klinisk målgörare väldigt bra och när all den kreativa styrka som truppen besitter premieras av förbundskaptenen behöver Ronaldo inte göra lika mycket på egen hand. Något som tidigare var fallet under Fernando Santos ledning. När Ronaldo kan fokusera på att enbart göra mål löser han minst tre baljor lätt som en plätt. Förmodligen redan i gruppen.

Spel: Antal gjorda mål av spelaren i turneringen: Cristiano Ronaldo: Över 2,5 @ 1,60 - till Oddset

Speltips 2 - Når semifinalen: Ja @ 2,50 - till Oddset

Jag har en soft spot för Portugal och tror att det kan bära väldigt långt i sommar. Gruppen är en som “A Selecao” förväntas köra över i treans växel vägen fram mot en eventuell semifinal ser faktiskt överkomlig ut. Portugal gynnas av att de kan operera i flera olika kostymer vilket ger en fördel även om portugiserna skulle finna sig nedtryckta av någon motståndare. Jag är väldigt förtjust av oddset på att Roberto Martínez gäng når minst semifinal i Tyskland. 2,50 på det klickas omgående.

Spel: Når semifinalen: Ja @ 2,50 - till Oddset

Speltips 3 - Spelare i laget med flest målgivande passningar i turneringen: Bruno Fernandes @ 3,50 - till Oddset

Trots Manchester Uniteds ständiga underpresterande finns det en spelare som jämt och ständigt utmärker sig från mängden. Bruno Fernandes. Den offensiva mittfältaren bär stundtals United på sina axlar och även i landslaget har Fernandes en direkt avgörande roll. Som en fri nummer tio flyter kreatören runt strax bakom Ronaldo eller Ramos och jag är övertygad om att anfallarna är tacksamma som har en chansskapare av rang till sin hjälp. 3,50 på att Fernandes gör flest assist för Portugal är taget alla dagar i veckan.

Spel: Spelare i laget med flest målgivande passningar i turneringen: Bruno Fernandes @ 3,50 - till Oddset

Turkiet

Förbundskapten: Vincenzo Montella
Smeknamn: Ay-Yildizlilar
Världsranking: 40

Trupp

Mångsidighet är en nyckel i den turkiska landslagstrupp som tar sig an EM i Tyskland. Vincenzo Montella har det överdrivet gott ställt på målvaktsposten och i de bakre leden är spelare som Müldür, Kadioglu, Ayhan och Kaplan användbara på flera olika positioner. Samma visa gäller för Kökcü, Calhanoglu, Kahveci, Yildiz och Güler som opererar längre fram. Jag vill också slå ett slag för Alper Yilmaz som är stark som en björn i sitt targetspel. Den sistnämnda kan bli en nyckel på fler än ett sätt.

Förväntningar

Efter ett par tuffa år tar Turkiet sats mot en ny storhetsperiod med deras mått mätt. Bara Tosun och Günok är en bra bit över 30 år i truppen och jag tror att Turkiet kommer att vara en del av många stora mästerskap framöver. Montellas gäng har dessutom lottats in i en grupp där avancemang är fullt nåbart. Det är till och med något av ett krav med tanke på vilken trupp italienaren förfogar över. Lyckas turkarna lösa avancemang kan de kvittera ut väl godkänt som betyg.

Speltips 1 - Lagets avancemang i turneringen: Utslaget i åttondelsfinal @ 1,90 - till Oddset

Som en fortsättning på “Förväntningar” väljer jag att ge Turkiet väl godkänt om de tar sig vidare från gruppen. Därefter talar dock mycket för att det blir ruskigt tufft emot redan i åttondelsfinalen. Spanien, England eller Frankrike står som troliga motståndare om det blir avancemang. Där är det bara att slå fast att turkarna inte har särskilt mycket att sätta emot. Chanslösa står de rödvita inte mot dessa motståndare, men jag gillar ändå 1,90 på att det blir respass i åttondelen.

Spel: Lagets avancemang i turneringen: Utslaget i åttondelsfinal @ 1,90 - till Oddset

Speltips 2 - Gör flest mål i turneringen för laget: Baris Yilmaz @ 21,00 - till Oddset

Det återstår att se om Baris Alper Yilmaz lyckas cementera sin plats som spjutspets i Vincenzo Montellas startelva. Skulle han göra det är oddset på honom som Turkiets bästa målskytt totalt felsatt. Yilmaz kommer från en stark säsong i Galatasaray och med sin fysiska styrka har 24-åringen alla möjligheter att göra sig bofast i det turkiska landslaget. Blott ett mål på sju EM-kvalmatcher imponerar inte, men 21,00 gånger pengarna på Turkiets förmodade startanfallare som lagets bästa målskytt smakar likväl mumma i gomseglet.

Spel: Gör flest mål i turneringen för laget: Baris Yilmaz @ 21,00 - till Oddset

Tjeckien

Förbundskapten: Ivan Hasek
Smeknamn: Lokomotiva
Världsranking: 36

Trupp

Gedigen och hårt jobbande är adjektiv som är minst sagt applicerbara på den tjeckiska truppen som ska begå ett äventyr i Tyskland. Ivan Hasek är relativt nytillträdd som förbundskapten och truppen innehåller få namnmässiga överraskningar. Coufal och Holes går i bräschen i backlinjen medan Soucek och Barák är nyckelpjäser på mitten. Soucek är ett enormt hot vid fasta situationer och fungerar också som ett extra hot i straffområdet om bollarna går förbi firma Hlozek/Schick. De två sistnämnda måste leverera om tjeckerna ska bli att räkna med.

Förväntningar

Portugal blir såklart oerhört svåra att rå på, men Tjeckien hoppas definitivt kunna ge Turkiet en match om andraplatsen i Grupp F. Georgien är ett lag som Haseks mannar bara ska slå, men jag vill utfärda ett litet varningens finger för att tjeckerna inte fungerar som bäst när de förväntas vara spelförande. Med det sagt passar matchbilderna mot Portugal och Turkiet bra. Lyckas Tjeckien få med sig en poäng från någon av dessa strider samt tre pinnar mot Georgien ska det räcka för avancemang som är en rimlig förväntning.

Speltips 1 - Antal gjorda mål av lag i turneringen: Under 4,5 @ 1,65 - till Oddset

Spontant känns det som att mållinan är satt ett snäpp för högt på Tjeckien. I tävlingssammanhang är det sällan siffrorna springer iväg när pilsner-nationen är i farten och laget är knappast fyllt av spelare som vaskar fram målchanser ur ingenting. Fasta situationer och kontringar är tjeckernas melodi. Inget fel i det, men jag tror inte att det räcker för att hitta upp i fem eller fler mål i detta EM. Jag kniper under 4,5 mål till 1,65.

Spel: Antal gjorda mål av lag i turneringen: Under 4,5 @ 1,65 - till Oddset

Speltips 2 - Gör flest mål i turneringen för laget: Patrik Schick @ 3,00 - till Oddset

Hlozek och Soucek i all ära, men är det någon som ska göra målen för Tjeckien är det Patrik Schick. Anfallaren sprutade in fem mål senast det begav sig i ett EM och i VM i Qatar stod Schick för klart godkänd två+tre. Annars har det varit två skadeförföljda säsonger i rad för anfallaren, men det bör samtidigt innebära att han kommer till EM med personlig revansch som målsättning. Schick gör flest mål i Tjeckien till 3,00.

Spel: Gör flest mål i turneringen för laget: Patrik Schick @ 3,00

Georgien

Förbundskapten: Willy Sagnol
Smeknamn: Jvarosnebi
Världsranking: 75

Trupp

Sedan ett gäng år tillbaka har det georgiska förbundet valt att satsa på ungdomssidan, något som på senare år har burit frukt hela vägen upp i A-landslaget. Mamardashvili, Chakvetadze, Mikautadze och framför allt Kvaratskhelia är spelare som mer eller mindre utmärkt sig i fotbollseuropa de senaste åren. Den sistnämnda var onekligen i ropet i fjol och är den som ska bära Georgien på sina axlar i detta EM. Tillsammans med Mamardashvili är Kvaratskhelia Georgiens tveklöst viktigaste spelare.

Förväntningar

EM i Tyskland blir Georgiens första stora mästerskap någonsin. Att bara ha tagit sig hit är en enorm bedrift för Willy Sagnol och dennes adepter. Den gamla högerbacken är omåttligt populär som förbundskapten och i en inte alltför våldsam grupp kan Georgien sticka upp med åtminstone ett uppseendeväckande resultat. Avancemang från gruppen är dock att gapa efter för mycket, åtminstone denna gång. 

Speltips 1 - Kvalificerar sig från gruppspelet: Nej @ 1,57 - till Oddset

Det gäller att vara uppmärksam när man sonderar terrängen inför ett stort mästerskap. På Svenska Spel finns en kategori kallad “utslaget i gruppspelet” där Georgien betalar 1,55. “Kvalificerar sig från gruppspelet: Nej” handlas dock till 1,57 och då jag inte hittar något annat lockande på Kvaratskhelia och company är det bara att bocka och buga för ett marginellt högre odds på samma typ av spel. Georgien kommer inte ha med avancemang att göra.

Spel: Kvalificerar sig från gruppspelet: Nej @ 1,57 - till Oddset

Publicerad 2024-06-12 kl 07:49
Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto