Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Foto: Bildbyrån

"Han kommer göra flest mål under EM"

2d

Nu har vi kommit till sommarens EM-grupp B. Bjuder på både långtidsspel och några andra fina spaningar. Om du har missat mitt tips till grupp A så hittar du alla spelen här.

EM-GRUPPERNA

ODDSET

Här hittar ni alla mina spaningar till respektive EM-grupp:

Grupp A

Grupp B

Grupp C

Grupp D

Grupp E

Grupp F

Spanien

Förbundskapten: Luis de la Fuente
Smeknamn: La Roja
Världsranking: 8

Spelar i Grupp B med Italien, Kroatien och Albanien.

Trupp

Efter sin dominanta period runt 2010 har Spanien genomgått en generationsväxling som i viss mån fortfarande pågår. Påläggskalvar som Cubarsí, Pedri och Yamal ska forma det nya La Roja som åker till EM för att färga. Ryggraden med Carvajal, Laporte, Rodri och Morata står på stabil grund, men trots ett enormt kunnande när allting stämmer tycker jag inte att Spanien har samma höga lägstanivå som tidigare upplagor. Luis de la Fuente förfogar över en outsider, men dalarna är i min bok för djupa för att truppen ska dubbas som en av EM:s allra bästa.

Förväntningar

Förväntningarna på ett spanskt landslag är alltid högt ställda. Det snabba kortpassningsspelet är väldigt svårfångat när allting stämmer och jag kan absolut se Spanien gå långt om balansen är den rätta samtidigt som Pedri får hålla sig skadefri. Han och Rodri spelar onekligen huvudroller på mittfältet samtidigt som Morata är en normalt produktiv spjutspets när landslagströjan åker på. Trion bär ett tungt ok på sina axlar, men det är å andra sidan inget nytt. Yamal och Williams är två andra spelare som med sin speed kan skjuta upp förväntningarna ännu mer.

Speltips 1 - Slutplacering (8 bästa) @ 1,57 - till Oddset

Ett långtidsspel under 1,60 i odds är kanske inte det som får nervsystemet att kicka igång, men detta ska Spanien bara lösa. Jag ser La Roja som laget att slå i Grupp B och löser de la Fuentes och company bara förstaplatsen väntar en gynnsam lottning – grupptrean i Grupp A, D, E eller F – i åttondelsfinal. Varken Tyskland, Frankrike eller Portugal (länder från dessa grupper) lär sluta trea i någon av dessa grupper. Kvartsfinal är ett klart rimligt mål för spanjorerna och jag tycker trots allt att 1,57 är spelbart på Spanien som kvartsfinalister. 

Spel: Slutplacering (8 bästa) @ 1,57 - till Oddset

Speltips 2 - Slutplacering i gruppen (Vinnare) @ 1,80 - till Oddset

Om samtliga lags respektive högstanivå i Grupp B ställs bredvid varandra står Spaniens ett huvud högre än alla andra. Det har La Roja visat med flera starka insatser – och titlar – i Nations League och jag kan nästan känna hur de la Fuentes manskap växer på mig när dessa rader skrivs. Med tanke på att Kroatien och Italien är de inledande matcherna tvingas Spanien komma upp i nivå direkt och jag blir inte snopen om de rödgula står med sex poäng av sex möjliga inför mötet med Albanien. Möjligt att 1,80 är något lågt på att spanjorerna vinner gruppen, men jag hugger det ändå.

Spel: Slutplacering i gruppen (Vinnare) @ 1,80 - till Oddset

Speltips 3 - Gör flest mål i turneringen: Álvaro Morata @ 34,00 - till Oddset

Álvaro Morata kommer från en riktigt stark säsong i La Liga. Stämpeln som målsumpare har anfallaren kanske inte riktigt skrubbat bort, men jag anser att Morata förtjänar väldigt mycket mer beröm än vad han får. Hittar 31-åringen rätt i premiären mot Kroatien får självförtroendet en boost och Spanien är ett lag som alltid ligger bland de allra bästa sett till Expected Goals. Jag lockas därför av att lägga in en tv-peng på att Atlético Madrids striker vinner skytteligan. Till hela 34,00 gånger pengarna känns det nästan för bra för att motstå. Ös på, Álvaro!

Spel: Gör flest mål i turneringen: Álvaro Morata @ 34,00 - till Oddset

 

Italien

Förbundskapten: Luciano Spalletti
Smeknamn: Gli Azzurri
Världsranking: 9

Trupp

Luciano Spalletti lyckades höja på en del ögonbryn när han presenterade sin preliminära EM-trupp. Det klart mest uppseendeväckande beslutet var att lämna Locatelli utanför. Mittfältet är förvisso skickligt med spelare som Jorginho, Barella, Pellegrini och Cristante, men nog hade Locatelli också kunnat få plats i Gli Azzurri. Immobile är ett annat namn som saknas och det ska också bli spännande att se hur försvaret står sig i ett mästerskap när fadersfigurerna, Bonucci och Chiellini, inte finns med. I min bok har de regerande Europamästarna en hel del att bevisa. Inte minst då det stundtals såg skakigt ut i EM-kvalet.

Förväntningar

Vad ska man egentligen ha för förväntningar på Italien? I egenskap av regerande EM-guldmedaljörer finns det såklart krav på att Italien ska ta sig vidare från gruppen. Orosmolnen är med det sagt inte få. Spalletti har inte haft överdrivet lång tid på posten som förbundskapten och Italien missade som bekant VM i Qatar. Avsaknaden av firma Bonucci/Chiellini tror jag också kan betyda mycket. Som om inte det vore nog är Barella truppens bästa målskytt med sina nio pytsar på strax över 50 landskamper. En tydlig målskytt behöver formas i Tyskland och det är sannerligen inte det lättaste.

Speltips 1 - Lagets poäng i gruppspelet: 4 @ 4,00 - till Oddset

Förlust mot Spanien, delad pott mot Kroatien och seger mot Albanien. Svårare än så är det väl inte? Kanske, kanske inte. Jag har stor respekt för Italien när det vankas stora mästerskap, men jag har samtidigt svårt att komma ifrån att någonting inte känns helt rätt med Spallettis manskap. Det kan mycket väl vara att lagets höjd ännu inte riktigt bevisats, men jag tror snarare att det här är ett mästerskap där Italien inte blir så omtalade som tidigare. Gruppen är på förhand en vansklig sådan, men jag lutar ändå åt att italienarna skrapar ihop fyra poäng.

Spel: Lagets poäng i gruppspelet: 4 @ 4,00 - till Oddset

Speltips 2 - Spanien - Italien: 1 @ 2,25 - till Oddset

Den andra italienska långtidaren blir ett spel från den andra omgången i gruppspelet. Där tror jag att Spalletti och company får stora problem med Spanien. I fjol drabbade dessa aktörer samman på neutral mark i Nations League-semifinalen i Enschede där Spanien hade ett mäktigt spel- och chansmässigt övertag hela matchen. Jag tror på samma visa i Tyskland där den raka ettan på Spanien betalar 2,25 gånger pengarna. Det är ett odds jag inte tror vi får se när det väl är dags för den andra omgången i gruppspelet. Jag går alltså emot Italien och lirar Spanien till 2,25.

Spel: Spanien - Italien: 1 @ 2,25 - till Oddset

 

Kroatien

Förbundskapten: Zlatko Dalic
Smeknamn: Vatreni, Kockasti
Världsranking: 10

Trupp

Mycket är sig likt i Kroatiens trupp som innehåller väldigt få överraskningar från förbundskaptenen Zlatko Dalic. Livakovic har samlat på sig mängder av rutin mellan stolparna och i backlinjen har Gvardiol växt ut till den givna generalen trots att han bara är 22 år ung. Övriga delar i försvarsleden är stabila pjäser, men det är på mittfältet som stjärnglansen är som starkast. Den numera 38-årige Modric fortsätter som lagkapten och på mitten har han sällskap av Kovacic, Brozovic, Majer och Pasalic. Perisic och Kramaric härjar längre fram i banan, men kroaterna saknar alltjämt en tydlig ersättare till Mandzukic.

Förväntningar

Kroatien har en förmåga att alltid leverera som bäst när det vankas stora mästerskap. Zlatko Dalic gör i Tyskland sitt fjärde stora mästerskap med kroaterna och ingen har väl glömt när Dalic ledde de schackrutiga till final i VM 2018? Prestationsnivån är väldigt hög när allting klaffar och rent spelmässigt kan Kroatien mäta sig med samtliga länder i detta EM. Upp till Spaniens nivå skiljer det en del, men kroaterna kan absolut göra upp med Italien om andraplatsen i Grupp B.

Speltips 1 - Antal gjorda mål av lag i turneringen: Under 5,5 @ 1,80 - till Oddset

Avsaknaden av Mandzukic har varit påtaglig ända sedan den gänglige anfallaren lade skorna på hyllan. Kroatien står utan en tydlig målskytt längst fram vilket inte sällan påverkar matchbilderna där kroaterna får slita onödigt hårt för att hitta nätet. Jag tror att det blir ett återkommande tema även under EM där Spanien, Italien och Albanien möter upp i gruppen. Även om de schackrutiga skulle ta sig vidare till slutspelet i Tyskland tror jag inte att de kommer upp i totalt sex eller fler gjorda mål. Under 5,5 gjorda mål av Kroatien spelas till 1,80.

Spel: Antal gjorda mål av lag i turneringen: Under 5,5 @ 1,80 - till Oddset

Speltips 2 - Kroatien - Albanien: Under 2,5 mål @ 1,73 - till Oddset

Underspelet mellan Kroatien och Albanien hämtas från den andra omgången. Det mest troliga scenariot är att båda lagen går in med noll poäng – Kroatien möter Spanien i den första omgången medan Albanien ställs mot Italien – till denna omgång vilket borde medföra att rädslan att förlora präglar inledningen av matchen. Kroatien lär dominera densamma men något målfyrverkeri har jag svårt att se framför mig. 1,73 på under 2,5 mål är taget.

Spel: Kroatien - Albanien: Under 2,5 mål @ 1,73 - till Oddset

 

Albanien

Förbundskapten: Sylvinho
Smeknamn: Kuqezinjtë
Världsranking: 66

Trupp

Det albanska landslaget har tagit fart sedan Sylvinho tog över och spelare för spelare är det inga duvungar som den gamla brasilianska vänsterbacken förfogar över. Berisha och Strakosha är två skickliga burväktare medan backlinjen innehåller namn som Hysaj, Djimsiti, Ismajli och Kumbulla. Asllani, Broja och Manaj är sedan spelarna som ska få det att hända i de främre leden, men som helhet måste ändå Albanien sägas tillhöra de minst slagkraftiga nationerna i sommarens EM. Det hjälper heller inte att de lottats in i en på förhand tuff grupp.

Förväntningar

För andra gången i landets historia tar sig Albanien an ett EM. Med Blasi som förbundskapten prioriterades defensiven i EM 2016 och det är på samma väg som Sylvinho har gjort de rödsvarta att räkna med anno 2024. Förväntningarna bör dock inte vara särskilt högt ställda. I Albaniens grupp, Grupp B, återfinns även Spanien, Italien och Kroatien vilket är tre på förhand övermäktiga motståndare. Skulle Sylvinho lyckas lotsa sina mannar till poäng i någon av dessa strider är det en framgång, men jag tror att albanerna ryker med huvudet före redan i gruppen.

Speltips 1 - Grupp B: Lag som slutar sist: Albanien @ 1,30 - till Oddset

Albanien är enorma underdogs mot Spanien, Italien och Kroatien. Ett ultralågt försvarsspel följt av omställningar kommer att vara Sylvinho och companys chans till poäng, men jag skulle bli väldigt förvånad om Albanien lyckas slutföra gruppen med några poäng alls. Resterande länder är helt enkelt för bra och när offensiven saknar tillräcklig spets för att kunna hota blir det ett 270 minuter långt försvarsspel i Tyskland. 1,30 på att albanerna slutar sist i Grupp B är bankränta.

Spel: Grupp B: Lag som slutar sist: Albanien @ 1,30 - till Oddset

Speltips 2 - Lag som släpper in flest mål: Albanien @ 10,00 - till Oddset

Det finns ett par länder om budet som det lag som släpper in flest mål i EM, men jag tror dessvärre att Albanien ligger bra till för att åka på en hel drös baklängesmål. Tidiga underlägen mot Spanien, Italien eller Kroatien – eller samtliga – skulle vara förödande för Sylvinhos armé som då tvingas jaga poäng vilket skulle göra defensiven ännu mer sårbar än vad den redan är. Min idé är att albanerna släpper in flest mål i hela mästerskapet till 10,00 gånger pengarna. Klick!

Spel: Lag som släpper in flest mål: Albanien @ 10,00 - till Oddset

Publicerad 2024-06-09 kl 20:40
Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto