Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Foto: Bildbyrån

"Han är mästerskapets största kreatör"

1d

Nu är det dags att bjuda på mina spaningar till grupp E.  

EM-GRUPPERNA

ODDSET

Här hittar ni alla mina spaningar till respektive EM-grupp:

Grupp A

Grupp B

Grupp C

Grupp D

Grupp E

Grupp F

Belgien

Förbundskapten: Domenico Tedesco
Smeknamn: Die Roten Teufel
Världsranking: 3

Spelar i Grupp E med Ukraina, Rumänien och Slovakien.

Trupp

Belgiens länge omtalade “gyllene generation” håller sakta men säkert på att suddas ut. Spelare som Alderweireld, Kompany, Hazard och Mertens är inte längre en del av det belgiska landslaget, inte heller Courtois som saknas mellan stolparna. Casteels kommer att få förstaspaden och lite längre fram i banan återfinns nyckelspelare som De Bruyne, Doku, Trossard och Lukaku. Försvaret är dock belgarnas stora akilleshäl. Vertonghen och company är inte i närheten av vad andra topptippade länder kan ställa på benen.

Förväntningar

Belgien har i många år slaktat sina respektive kvalspel för att sedan vika ned sig när det är dags för stora mästerskap. För första gången på länge är Die Roten Teufel inte särskilt omtalade inför en turnering, huruvida det är bra eller dåligt låter jag vara osagt fram till starten av EM. Tedesco har implementerat ett nytt spelsätt där Belgien gärna sätter skyhög press på sina motståndare och får de rödsvarta bett i sin filosofi har de förutsättningar för att gå långt. Jag anser dock att en eventuell semifinal är maximalt utfall för De Bruyne och company.

Speltips 1 - Gör flest mål i turneringen för laget: Romelu Lukaku @ 1,85 - till Oddset

Romelu Lukaku tog hem skytteligatiteln i EM-kvalet med hisnande 14 mål. Den bestialiske anfallaren hittade bland annat nätet mot Sverige och Lukaku behöver leverera även i Tyskland om Belgien ska gå långt. Gruppen är på förhand extremt gynnsam och kommer Lukaku igång på alla cylindrar skulle han nästan kunna utmana om skytteligatiteln om kvoten stannar efter gruppspelet. Jag nöjer mig dock med att klicka anfallaren som Belgiens bästa målskytt till 1,85.

Spel: Gör flest mål i turneringen för laget: Romelu Lukaku @ 1,85 - till Oddset

Speltips 2 - Når kvartsfinal: Ja @ 1,95 - till Oddset

Som tidigare skrivits är Belgiens grupp klart överkomlig och något annat än en solklar förstaplats vore ett fiasko för Tedescos kompani. De rödsvarta har lätt för att äga matchbilderna mot på pappret sämre lag och jag räknar kallt med att Belgien klarar förstaplatsen i Grupp E utan större bekymmer. Åttondelsfinalen kan bli lurig, men så länge trean i Grupp B (troligen Italien eller Kroatien) undviks bör Belgien även klara av att ta sig till kvartsfinal. 1,95 på den saken är bra betalt.

Spel: Når kvartsfinal: Ja @ 1,95 - till Oddset

Speltips 3 - Spelare med flest målgivande passningar i turneringen: Kevin De Bruyne @ 2,00 - till Oddset

Belgiens och kanske hela EM:s största kreatör heter Kevin De Bruyne. Manchester City-mittfältaren kan greppa en matchbild i nacken på egen hand och det spelar i princip ingen roll var han befinner sig utanför straffområdet. Med sin dödliga högerfot är det nästan alltid målchans när De Bruyne mottar inlägg och inspel. Hörnor och frisparkar serveras även från veteranen som jag tror blir Belgiens främsta assistmakare utan större konkurrens. Dubbel deg klickas utan att blinka.

Spel: Spelare med flest målgivande passningar i turneringen: Kevin De Bruyne @ 2,00 - till Oddset

Ukraina

Förbundskapten: Serhiy Rebrov
Smeknamn: The Blue and Yellow
Världsranking: 22

Trupp

Efter en tid med Shevchenko och nuvarande förbundskaptenen Rebrov som megastjärnor känns dagens Ukraina mer homogent än på länge. Vid en titt på truppen finns gott om klasspelare utspridda på ett annat sätt än tidigare, inte minst mellan stolparna där Lunin är en blivande stormålvakt. Zabarnyi, Matviyenko och Mykolenko tar sedan plats i backlinjen medan Zinchenko, Tsygankov, Sudakov och Mudryk är några av de mer intressanta mittfältarna. Längst fram är Dovbyk given spjutspets med Yaremchuk som god backup.

Förväntningar

Tillsammans med Österrike och möjligen även Turkiet ser jag Ukraina som en spännande outsider i detta EM. Rebrov förfogar över den kanske bästa ukrainska truppen på flera årtionden och folket behöver inte drömma om avancemang från gruppen. Det är snarare en ytterst rimlig målsättning. En liten brasklapp ska kastas in för att Ukraina haft svårt att föra matchbilder, men jag hävdar ändå att de gulklädda är gruppens bästa lag bakom Belgien.

Speltips 1 - Antal gjorda mål av lag i turneringen: Under 5,5 @ 1,60 - till Oddset

Den lilla brasklappen som nämndes i kategorin “Förväntningar” är kanske det enda som gör att jag tvekar på Ukrainas storhet. Likt Rebrov själv är hans adepter ruskigt vassa i omställningsspelet där Dovbyk, Mudryk och Tsygankov rastar de flesta av backlinjer i detta EM. Trion trivs dock mindre bra i stängda affärer där det snarare är den tekniska förmågan än snabbheten som behöver glänsa. Med hänsyn till övriga lag i gruppen och deras spelsätt tror jag att Ukraina får svårt att göra sex eller fler mål under turneringens gång. Under 5,5 mål klickas till 1,60.

Spel: Antal gjorda mål av lag i turneringen: Under 5,5 @ 1,60 - till Oddset

Speltips 2 - Gör flest mål i turneringen för laget: Artem Dovbyk @ 2,25 - till Oddset

Med tidigare speltips sagt är jag inte orolig för att Ukraina inte gör mål överhuvudtaget. Den inviduella kvaliteten i truppen är hög, inte minst hos Artem Dovbyk som tidigare i våras tog hem skytteligatiteln i La Liga. 24 gjorda mål under en debutsäsong i en av världens absolut bästa ligor är sannerligen inte illa pinkat. Dovbyk uppvaktas redan nu av större klubbar än Girona och gör han ett bra EM kan en flytt bli av redan i sommar. 2,25 lyder oddset på att Dovbyk blir Ukrainas bästa målskytt i EM. Taget!

Spel: Gör flest mål i turneringen för laget: Artem Dovbyk @ 2,25 - till Oddset

Rumänien

Förbundskapten: Edward Iordanescu
Smeknamn: Tricolorii
Världsranking: 46

Trupp

Efter en otroligt långsamt pågående generationsväxling står Rumänien återigen med en trupp slagkraftig nog för att ta sig an ett EM. Tottenhams Dragusin är den klarast lysande stjärnan i de bakre leden och 22-åringen agerar redan nu som en ledare i backlinjen trots att han är yngst av samtliga i denna lagdel. Längre fram i banan är kaptenen Stanciu, Puscas samt Gheorghe Hagis son, Ianis, spelare som ska se till att Rumänien lyckas motståndarna i Tyskland.

Förväntningar

Sanningen att säga tycker jag att rumänernas offensiv är svag, men det betyder inte att de gulklädda blir en slagpåse i EM. Försvaret glänste i EM-kvalet där Iordanescus mannar släppte in blott fem(!) mål på sina tio kvalmatcher. Bortsett från Schweiz var motståndet i gruppen svagt, men de starka siffrorna ger trots allt en stärkt tuppkam inför kommande mästerskap. Inte heller här är gruppen övermäktig, men jag vågar inte ta gift på att rumänerna tar sig vidare från gruppen.

Speltips 1 - Antal gjorda mål av spelaren i turneringen: Nicolae Stanciu: Över 0,5 @ 1,90 - till Oddset

I egenskap av lagkapten är Nicolae Stanciu given i Iordanescus startelva. Med sina 14 mål på drygt 70 landskamper är han även truppens mesta målskytt, ett facit som egentligen säger mer om den offensiva bristvaran i Rumänien än om Stanciu. Kaptenen är också förstavalet som straff- och frisparksskytt och då motståndet i gruppen inte håller någon vidare nivå bör Stanciu kunna hitta rätt med åtminstone en balja. Jag gillar 1,90 på att 31-åringen nätar.

Spel: Antal gjorda mål av spelaren i turneringen: Nicolae Stanciu: Över 0,5 @ 1,90 - till Oddset

Speltips 2 - Gör flest mål i turneringen för laget: Nicolae Stanciu @ 7,00 - till Oddset

Puscas och Alibec står båda i lägre odds än Stanciu att vinna den interna skytteligan i EM. Då de förstnämnda spelar anfallare är det kanske befogat, men jag tror att Iordanescu kommer att gå runt på styrkan längst fram. Stanciu har däremot en given plats som offensiv mittfältare och titeln som straffskytt är alltid betydelsefull i ett EM. 7,00 på att Stanciu blir Rumäniens bästa målskytt tycker jag är för högt och det blir därför ett av mina spel.

Spel: Gör flest mål i turneringen för laget: Nicolae Stanciu @ 7,00 - till Oddset

Slovakien

Förbundskapten: Francesco Calzona
Smeknamn: Sokoli (Falkarna)
Världsranking: 48

Trupp

Tillsammans med Rumänien har Slovakien den klart svagaste truppen i Grupp E. Slovakerna har förvisso mer spets i sitt lag där Skriniar, Hancko, Duda och Lobotka sticker ut, men vad gäller lägstanivån är Rumänien troligen strået vassare. Ska Slovakien ha ett bra EM behöver defensiven prestera på topp och Grupp E kan mycket väl mynna ut i ett gäng målsnåla tillställningar när Belgien inte är i farten. Försvarar Slovakien på topp är mycket vunnet.

Förväntningar

Med tanke på att Slovakien deltagit i flera av de senaste årens stora mästerskap är förväntningarna i landet troligen högt ställda. Med tanke på att Ukraina och Rumänien är övriga lag som slovakerna i huvudsak konkurrerar med är det långt ifrån otänkbart att de lyckas ta sig vidare från gruppen. Det lär hur som helst bli ett getingbo bakom Belgien och sköter Slovakien sina kort rätt kan mycket gå deras väg. Jag fnular lite på att Slovakien går vidare men vågar inte klicka något just nu.

Speltips 1 - Antal gjorda mål av lag i turneringen: Under 3,5 @ 1,90 - till Oddset

Bortsett från mötena med de sämre nationerna imponerade Slovakien inte nämnvärt i offensiv riktning i EM-kvalet. Det saknas spets i de främre leden och när firma Kucka/Duda är truppens bästa målskyttar med 13 mål vardera är det inte svårt att förstå varför. Jag tror att slovakerna får relativt svårt att hitta målet även i huvudturneringen och väljer därför att spela under 3,5 mål totalt till 1,90. Känslan är att priset på spelet egentligen borde vara några punkter lägre.

Spel: Antal gjorda mål av lag i turneringen: Under 3,5 @ 1,90 - till Oddset

Publicerad 2024-06-11 kl 07:01
Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto