Här är Svenskkollen med en extra koll på landslagsspelarna med tanke på Erik Hamréns oro över brist på speltid.
Av 29 spelare var 15 utanför startelvan i förra omgången.

- HERRAR -

AZERBAIJAN
Samuel Armenteros, Qarabag - 12/4
Senaste matchen var den 19 december då det blev 1-1 mot Qabala, då startade Armenteros och blev utbytt med tre minuter kvar. Inget mål för svensken där och den senaste fullträffen kom den 17 oktober. Qarabag leder ligan med åtta poäng. Nästa match är den 30 januari.

Ricardinho, Qabala FK – 5/0
Uppehåll. Qabala är fyra i ligan, tio poäng efter Qarabag.

BELGIEN
Erik Johansson, Gent 9/0
Inte med i truppen i 0-2-förlusten mot tian Mechelen. Sju starter och två inhopp har det blivit i ligan, och inga framträdanden i Champions League. Har haft lite problem med skador och när han varit frisk har han inte varit helt given. Har missat de fem senaste matcherna och gjort en match på två och en halv månad. Gent har spelat 21 omgångar och toppar tabellen.

Erdin Demir, Waasland-Beveren – 21/0
Startade som vänsterback och blev utbytt efter 78 minuter när det blev 2-3 mot Lokeren. Beveren är fyra från slutet och med i kampen om att hänga kvar i ligan.

CYPERN

Markus Holgersson, Anorthosis Famagusta – 16/2
0-0 hemma mot Omonia Nicosia och Holgersson spelade hela matchen. Anarthosis är tvåa i ligan, fyra poäng efter AEK Larnaca. Holgersson har startat i 16 av 17 matcher.

Maic Sema, AEL Limassol FC – 10/1
Inte med i truppen när laget förlorade med 1-2 mot Ermis.

Per Nilsson, FC Köpenhamn – 4/0
Uppehåll. FCK leder serien. Har haft skadeproblem men när han väl kom tillbaka har inte lyckats spela till sig en ordinarie plats. Fyra starter har det blivit, senaste den 22 november, i lagets 17 matcher.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn – 9/0
Uppehåll. FCK leder serien. Har inte varit helt given i FC Köpenhamn. Sju starter och två inhopp i lagets 17 ligamatcher.

Sebastian Larsson, Sunderland – 12/0
Var petad under Dick Advocaat, men när Sam Allardyce kom in fick Larsson starta. Gjorde två raka matcher från start innan han skadade sig. Har varit borta i en månad. Fem matcher från start och sex inhopp har det blivit i lagets 20 matcher. Sunderland är näst sist i ligan.

Ola Toivonen, Sunderland - 11/0
Fick spela mycket under Dick Advocaat, som han även hade i PSV. Med Sam Allardyce har det inte blivit ett lika stort förtroende. Har varit bänkad i de tre senaste matcherna. När Toivonen har spelat har han varit central mittfältare. Väntar på första målet i klubben. Sunderland är näst sist i ligan.

Jonas Olsson, West Bromwich – 13/1
Hade det tungt i början men har spelat till sig en ordinarie plats. Missade förra matchen på grund av skada. Elva starter och två inhopp har det blivit. WBA har spelat 20 ligamatcher och ligger på tolfte plats.

Martin Olsson, Norwich - 12/0
Tog en ordinarie plats när han i början av säsongen kom tillbaka efter skada, men har petats och suttit på bänken i de två senaste ligamatcherna. Har startat i tio av lagets 20 matcher. Norwich är på 14:e plats.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea - 0/0
Efter flytten från Holland har det inte blivit någon speltid i Premier League. Sitter på bänken i Swansea som är på 17:e plats i ligan.

Joel Ekstrand, Watford FC – 0/0
Har tränat med laget i två veckor efter den tunga knäskadan. Var inte med i helgens trupp då han ännu inte är redo för spel.

Alexander Kacaniklic, Fulham FC – 15/3
Har startat i Fulhams fem senaste matcher. Facit för laget: En seger, en oavgjord och tre förluster. Kacaniklic har blivit utbytt i fyra av matcherna. Mot Rotherham, som är fyra från slutet, kom svenskens tredje mål för säsongen. Fulham är på 19:e plats.

Marcus Olsson, Blackburn Rovers – 20/0
Blackburn har tre raka 0-1-förluster, mot Reading, Bolton och Cardiff. Olsson har spelat samtliga matcher som vänsterback. Laget är på 17:e plats.

Daniel Örlund, HJK – 20/0
HJK slutade trea i ligan och Örlund har meddelat att han lämnar HJK.

FRANKRIKE
Niklas Hult, SC Nice – 6/0
Var inte med i cupförlusten mot Rennes. Har uppehåll i ligan. Nice är femma i Ligue 1.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux – 5/0
Har inte fått spela i ligan sedan den 4 oktober. Har startat i två av 19 matcher. Bordeaux är på 14:e plats.

Zlatan Ibrahimovic, PSG – 14/15
Avgjorde med matchens enda mål i cupen mot Wasquehal. Uppehåll i ligan där han gjort 15 mål på 14 matcher. Paris leder med 19 poäng före Monaco.

GREKLAND
Robin Olsen, Paok – 9/0
Spelade i början av säsongen men blev efter några svaga insatser bänkad. Är tillbaka i målet och har spelat i PAOK:s två senaste matcher och har hållit nollan i båda. Har stått i nio av femton ligamatcher. Laget är trea i den grekiska ligan.

Jimmy Durmaz, Olympiakos – 15/5
Startade i 3-1-segern mot Panionios, blev utbytt med tre minuter kvar. Är ordinarie på Olympiakos mittfält. Har startat i 13 ligamatcher och gjort fem mål. Laget har spelat 16 matcher och leder den grekiska ligan med 18 poäng.

Marcus Berg, Panathinaikos – 12/3
Gjorde comeback efter att inte ha spelat sedan den 28 november på grund av skada. Hoppade in med sex minuter kvar i 4-2-segern mot Panaitolikos. Den här säsongen har inte Berg varit den målkung som fansen har vant sig vid. Tre fullträffar på tolv matcher (elva från start). Målen har kommit mot  24 augusti mot Panaitolikos (fyra från slutet), den 30 augusti mot Kalloni (sist) och 7 november mot Atromitos (trea från slutet). Panathinaikos är trea i ligan.

Jakob Johansson, AEK Athen – 16/3
Startade i 3-0-segern mot Platanias, blev utbytt med sju minuter kvar. Aten är tvåa i ligan, 18 poäng efter Olympiakos. Johansson har startat i samtliga 16 matcher.

HOLLAND
Sam Larsson, Heerenveen – 17/3
Uppehåll. Heerenveen är på elfte plats. Sam Larsson har gjort tre mål på 17 matcher.

Simon Thern, Heerenveen – 14/3
Fotskadad och ska opereras vilket gör att han missar resten av säsongen. Har, precis som Sam Larsson, gjort tre mål den här säsongen.

Arber Zeneli, Heerenveen - 0/0
Har precis börjat träna med laget.

Simon Tibbling, FC Groningen 17/0
Uppehåll. Tibbling har startat i samtliga 17 ligamatcher. Groningen är åtta.

Rasmus Lindgren, FC Groningen - 4/0
Uppehåll. Lindgren har missat många matcher på grund av skada.

Muamer Tankovic, AZ – 9/2
Uppehåll. AZ är tolva i ligan. Senaste starten för Tankovic var den 17:e oktober.

Mattias Johansson, AZ – 14/1
Uppehåll. AZ är tolva i ligan.

Kristoffer Peterson, FC Utrecht – 7/0
Uppehåll. Utrecht är sjua i ligan och senaste starten för Peterson var den 23:e oktober.

Valmir Berisha, Cambuur - 4/0
Uppehåll. En start och tre inhopp har det blivit för Berisha i Cambuur som är trea från slutet i ligan.

ISRAEL
Joakim Askling, Beitar Jerusalem - 3/0

Spelade hela matchen som mittback när Bnei Yehuda besegrades med 1-0. Efter att ha suttit på bänken i början har Askling nu fått chansen och det här var tredje starten för säsongen. Beitar Jerusalem är trea i ligan.

ITALIEN
Robin Quaison, Palermo – 14/0
Uppehåll. Sex starter har det blivit den här säsongen, senaste var den 8 november. Palermo är på 16:e plats.

Oscar Hiljemark, Palermo - 17/3
Uppehåll. Efter 17 omgångar har Hiljemark startat 15 gånger i Palermo som är på 16:e plats.

Alexander Farnerud, Torino – 0/0
Uppehåll. Har precis börjat träna med laget efter knäskadan. Inte redo för match ännu.

Pontus Jansson, Torino – 2/0
Uppehåll. Gjorde första matchen från start den här säsongen i förra omgången. Torino är elva i ligan.

Filip Helander, Hellas Verona - 8/1
Uppehåll. Fick spela i början men har nu varit bänkad i de fem senaste ligamatcherna. Fem starter och tre inhopp har det blivit i ligan. Senaste starten var den 7 november. Verona har spelat 17 matcher och ligger sist i Serie A.

Emil Krafth, Bologna - 1/0
Uppehåll. En match har det blivit hittills.

KINA

Tobias Hysen, Shanghai SIPG FC – 26/12
Uppehåll. Slutade tvåa i ligan. Var bänkad i de senaste matcherna och gjorde bara ett mål på de 14 sista omgångarna.

Andreas Granqvist, Krasnodar – 18/1
Uppehåll. Krasnodar är femma i ligan. Är given som mittback och spelar hela tiden. Har startat i samtliga 18 ligamatcher.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 16/2
Uppehåll. CSKA leder ligan med tre poäng. Är given på Moskvas mittfält. 15 starter och ett inhopp har det blivit efter 18 omgångar.

Carlos Strandberg, Ural - 2/0
Uppehåll.

SAUDIARABIEN
Nabil Bahoui, Al Ahli - 10/0
Hoppade in efter 68 minuter i 1-0-segern mot Al Ittihad. Leder ligan, lika många poäng som Al Hilal. Svensken har startat i fyra matcher.

SCHWEIZ
Kim Källström, Grasshoppers - 17/1
Uppehåll. Källström är nyckelspelare i laget och har startat i 17 av lagets 18 matcher. Är tvåa i ligan, tio poäng efter Basel.

Behrang Safari, FC Basel – 9/0
Fast på bänken mot Lech Poznan i Europa League, men spelade hela matchen när Basel förlorade på straffar i cupen mot Sion. Uppehåll i ligan. Basel leder ligan, tio poäng före Grasshoppers.

Alexander Fransson, FC Basel - 0/0
Har precis skrivit på.

Alexander Gerndt, Young Boys – 12/5
Uppehåll. Laget trea i ligan.

SKOTTLAND
Mikael Lustig, Celtic – 13/1
Spelade hela matchen när det blev 1-0 mot Patrick Thistle. Har haft en den skadeproblem och därför har det bara blivit 13 ligamatcher av 20. Är annars given som högerback i Celtic som leder den skotska ligan.

Osman Sow, Hearts – 21/8
Hoppade in efter 57 minuter i 2-2-matchen mot Kilmarnock. Hearts är trea. Anfallaren har gjort åtta mål.

SPANIEN
John Guidetti, Celta Vigo - 16/1
Har inte lyckats ta en ordinarie plats i Celta Vigo och efter 18 omgångar har det blivit en match från start och femton inhopp. Sammanlagt har han spelat i 267 minuter. Laget är femma i den spanska ligan.

TURKIET
Andreas Isaksson, Kasimpasa – 10/0
Uppehåll. Spelade i början av säsongen men har nu varit petad i lagets åtta senaste matcher. Ibland på bänken, ibland på läktaren. Senaste matchen var den 30 oktober. Har stått i tio av lagets sjutton ligamatcher. Kasimpasa ligger fyra i den turkiska ligan.