Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
2v

Aiesh vill slå sig in i riktiga landslaget – Janne Andersson: "Ska bli fantastiskt kul att se honom"

Foto: Bildbyrån.

DOHA. Hosam Aiesh vill slå sig in i det ”riktiga” landslaget.
Därför är matchen mot Finland viktig för yttern.
- Det ska bli fantastiskt kul att se honom, säger Janne Andersson.

Hosam Aiesh gjorde en bra säsong och svarade för tio assist och tre mål när Östersund slutade sexa i allsvenskan. Prestationerna tog den kvicke yttern till landslagets trupp som nu är i Qatar. På tisdagen väntar match mot Finland och den blir viktig för Aiesh. 23-åringen siktar nämligen på att lämna Östersund för en bättre liga, och han siktar på att slå sig in i Janne Anderssons riktiga landslag. 

- Jag vill lämna Östersund för jag vill testa på något nytt. Jag och Daniel Kindberg har pratat och han vet att jag helst vill lämna. Det finns intresse, säger Aiesh, som berättar att Kindberg har lovat att sälja om det kommer ett marknadsmässigt bud.

Någon speciell liga som lockar?
- Den tyska ligan och även den engelska ligan är intressant. Men det är ju två av världens bästa ligor. Men sedan får man se, det är inte säkert att det blir så, säger han.

Vad betyder det för dig att vara med landslaget?
- Väldigt mycket. Men det här är en bit på vägen till det riktiga landslaget och att få spela de stora matcherna i VM och EM. Jag är väldigt glad över att vara här men jag är absolut inte nöjd. Det ska komma mer.

Hur viktigt är det att visa dina spetsegenskaper nu när du får chansen här?
- Klart att det är viktigt. Jag måste ju visa vad jag är bra på. Sedan gäller det att göra ett bra jobb för laget också. Jag hoppas kunna visa vad jag är bra på och också hjälpa laget att vinna matchen.

Det är många som är imponerade över Hosam Aiesh framfart i allsvenskan. Förbundskapten Janne Andersson ser fram emot att se yttern mot Finland.

- Vill vi ju ha kreativitet och som ytter finns det utrymme till att utmana. Till höger är Hosam en intressant spelare på att ta sig förbi, det har han visat mot väldigt bara motstånd, att han kan utmana och ta sig förbi. Så det ska bli fantastiskt kul att se honom i den rollen, säger Andersson.

En annan som är imponerad är Sotirios ”Sotte” Papagiannopoulos. Duon spelade tillsammans i Östersund innan ”Sotte” lämnade för FC Köpenhamn. Nu är de återförenade i landslaget, och mittbacken tror stenhårt på Aiesh. På frågan om det är någon i truppen som har imponerat på träningarna så svarar han:

- Jag gillar ju Hosam Aiesh. Han har ju verkligen visat vad han går för i Östersund och det är kul att han är här, och nu får han visa upp sig mot Finland. Det ska bli kul, säger ”Sotte”.

- Han är bra en mot en och nu har han äntligen fått göra lite poäng också. Han förtjänar att vara här och jag tror att han är den spelaren här som kommer att vara riktigt bra.

Mötet mellan Sverige och Finland visas på TV12 och på C More Fotboll samt på cmore.se med avspark 17.45. Sändningsstart 17.30.

Publicerad 2019-01-08 kl 07:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons