Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE
41v

Andersson vill inte ringa Zlatan – till skillnad från spelarna

Foto: TT

Försök igen

ABU DHABI. Janne Andersson vill inte försöka övertala Zlatan Ibrahimovic att göra comeback.
En del spelare känner tvärtom.
- Han ska alltid ha ett samtal, så bra som han är, säger Viktor Claesson till Fotbollskanalen.

Sverige är på landslagsläger med ett B-landslag i Abu Dhabi och Janne Andersson synar framtida talanger. Viktigaste uppgiften för 2017 är dock VM-kvalet där en plats i Ryssland 2018 finns i potten.

I förra veckan öppnade Anderssons assistent Peter Wettergren i podcasten Lundh för att kontakta Zlatan om Sverige når VM för att fråga om comeback.

- Men det är inte alls omöjligt att man skulle ringa honom i det fallet. Jag menar, han är ändå en av världens bästa fotbollsspelare, så han är välkommen i det svenska A-landslaget när han känner sig sugen och vill bidra. 

För förbundskapten Janne Andersson är det inte något som är aktuellt trots att han under måndagen berättade att han röstat på Zlatan som världens bäste spelare.

- Wettergren spekulerar i framtiden, jag förhåller mig till verkligheten. vi kan ha haft en intern diskussion i frågan kan jag säga. Mitt förhållningssätt är ju vad spelarna sagt, säger de nej så är det ju så. Det är likadant med Erik Johansson, säger Janne Andersson.

Om Sverige når VM då?
- Om vi når ett mästerskap kommer det massa frågeställningar så vi får se hur det är då. Låt oss spela matcherna så får vi se sen.

Viktor Claesson som var med i det riktiga landslaget under hösten är av en annan uppfattning efter Zlatans starka höst i Manchester United:

- Ja, han ska alltid ha ett samtal, så bra som han är. Han kanske blir sugen om vi kvalificerar oss till VM, säger Elfsborgs-spelaren. 

Kan man kliva in till VM så utan att ha spelat kvalet?
- Det tycker jag, det har hänt flera gånger tidigare, Henke kom in i flera mästerskap. Det som gör att Sverige kan gå längre i mästerskapet ska man ta till.

Även Kristoffer Olsson hade gärna sett ett samtal till Zlatan även om han inte är säker om det ger resultat:

- När han gjort sitt val har han gjort det och även om någon försöker övertala så tror jag att han är så pass stark att han tar det beslutet själv. Men det är klart att för Sverige vore det bra.

I klippet ser ni hela presskonferensen med Janne Andersson.

Publicerad 2017-01-09 kl 12:53
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER