Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Asllani om första tiden i Milan: "Intensivt - inte hunnit återhämta mig efter EM"

Serie A Femminile

VISBY. Kosovare Asllani blev klar för AC Milan innan EM.
Nu berättar hon om första tiden.
- Det är klart att kraven är höga, samtidigt har jag höga krav på dem också, säger hon till Fotbollskanalen.  

9:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/Milan.

Se en intervju med Asllani i spelaren ovan.

Kosovare Asllani blev klar för AC Milan innan mästerskapet, som spelades i England. Efter Sveriges uttåg i semifinalen mot värdnationen blev det inte mycket vila och flyttlasset gick nästintill direkt till Milano för att sätta i gång arbetet inför säsongen.  

- Det var intensivt speciellt efter EM, det är det alltid när man kommer till en ny miljö. För egen del kastades jag in direkt i hetluften. Vi flög till USA efter att jag bara hade varit i Milano i en dag, sen en träning och så var det match direkt efter det. Sen har det bara rullat på efter det. Det har varit intensivt och man har inte riktigt hunnit återhämta sig efter EM, säger hon till Fotbollskanalen.  

Annons

Vad har du fått för intryck av staden och klubben?
- Väldigt positiv. Staden först och främst, Milano är ännu en storstad och jag tycker den är fantastisk. Sen har jag även fått en väldigt positiv bild av klubben, sättet de vill satsa på och staben och faciliteterna känns på en hög nivå. Det känns att de har kompetens. Jag ser framemot att få lära känna klubben ännu mer för nu har jag bara varit där i mindre än två veckor.  

Milan är ett lag som uttryckt att man vill utvecklas och att man vill ta sig till Champions League. Samtidigt har man yttrat att man som klubb vill utmana Juventus om titeln. Men Rom byggdes inte på en dag, och säkerligen kommer det ta lite tid för Asllanis nya rödsvarta klubb att ta sig till toppen.  

- Det är en hel nystart. Vi har fått in åtta-nio nya spelare. Det handlar först och främst om att få ihop laget och sånt tar ju alltid tid när det kommer till en ny satsning och hela den biten. I min egen roll har jag en stor roll i att hjälpa till stor framgång. Tränaren är tydlig med att han gillar mina ledaregenskaper och vill att jag ska hjälpa klubben och spelarna till nästa nivå och sätta höga krav. Jag tycker att en sån roll passar mig som handen i handsken. Jag ser framemot att jobba och fortsätta i den riktningen man börjat och utveckla det långsiktigt, säger Asllani till Fotbollskanalen.  

Annons

I en intervju med SVT uttryckte Milans damfotbollschef, Elisabet Spina, att Asllani är den största stjärnan som någonsin spelat i den italienska högstaligan - och klubben har en stor press på den svenska landslagsspelaren - och det går åt båda håll.  

-Mmm. Det har jag förstått att jag är. Jag är bekväm med den rollen för alla klubbar jag gått till har jag fått ansvaret att jag ska hjälpa klubbarna till framgång. Det var likadant i PSG när de började, och när jag gick till City och ännu större med Real Madrid och nu Milan. Folk kanske inte förstår hur mycket mer det krävs att gå till de är miljöerna. Men jag tycker om det, jag tycker om att de ger mig ansvar, lyssnar på mig och vill lära sig av mig samtidigt som jag vill delge all min erfarenhet för att hjälpa klubben, säger hon och fortsätter:  

Annons

- Det är klart att kraven är höga, samtidigt har jag höga krav på dem också. Det är åt båda hållen och jag är positiv till det och har fått en väldigt bra bild. 

 Asllani har fått en flygande start i den nya klubben personligen, tre mål har hon gjort hittills.  

- Det har rullat på. Vi har bra tendenser och det handlar bara om att jobba vidare på det. Allt kan inte gå fort även om det rullat på målmässigt för egen del. Självklart finns det mycket att utveckla i laget för att vi ska nå de nivåerna dit klubben vill.

Publicerad 2022-09-03 kl 18:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto