Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Bästa vänner - men konkurrerar om en anfallsplats i landslaget: ”Skulle unna henne att spela"

Bästa kompisar utanför planen – men konkurrerar om en anfallsplats i landslaget.
- Vi är väldigt bra på att skilja på fotboll och vänskapen, säger Mimmi Larsson.
- En stor konkurrent till mig men självklart skulle jag unna henne att spela, säger Stina Blackstenius.

Peter Gerhardsson brukar vilja ha en central anfallare och i Algarve cup startade Mimmi Larsson på den positionen mot Schweiz och gjorde tre mål, och mot Portugal och Kanada var det Stina Blackstenius som fick förtroendet.

När landslaget nu ska möta Tyskland och Österrike på det sista lägret inför VM så vill båda visa framfötterna för att ta anfallsplatsen. Men samtidigt som de är konkurrenter så är de också väldigt bra vänner.

- Hon är en av mina bästa vänner. Så vi har en väldigt bra relation. Vi är rumskamrater och nu även lagkamrater i Linköping och det är jag jätteglad för. Vår relation är väldigt bra, säger Mimmi Larsson.

ANNONS

Hur skulle det vara att peta henne?
- Inget speciellt. Vi är väldigt bra på att skilja på fotboll och vänskapen. Vi ger varandra tips och feedback. Det finns ju inget bättre än när Stina ger feedback eftersom hon ser det på ungefär samma sätt, och hon känner samma för mig. Jag tror inte på det här med konkurrens på det här viset. Vi vet att den finns där. Men att kunna hjälpa varandra är ännu viktigare för att kunna nå långt.

Stina Blackstenius håller med sin vän och säger att de inte brukar prata om hur det skulle vara att peta varandra.
- Nej, det är en del av att vara fotbollsspelare och konkurrens kommer finnas. Men det är inget som vi pratar om utan där har vi väldigt bra kommunikation och vi är ju väldigt bra vänner så det är bara roligt. Så, en stor konkurrent till mig men självklart skulle jag unna henne att spela, säger Blackstenius.
ANNONS

Även om det är på din bekostnad?
- Ja, det är ju en del av att vara ett lag. Sedan är det självklart att jag vill spela. Men det är inte jag som tar ut laget och det enda jag kan göra är att försöka prestera så bra som möjligt.

Blir du glad när hon gör tre mål mot Schweiz?
- Ja, absolut. Vi är väldigt bra vänner så självklart blir jag glad för hennes skull. Det är ju bra för oss som lag också. Så ja, det blir jag.

- Man kan ju verkligen behöva ha någon att prata med, och oavsett vad det kan handla om så är det ju alltid väldigt positivt att ha någon som man kan känna trygghet hos att prata med.

Mötet mellan Sverige och Tyskland visas på C More Live, på TV12 och på cmore.se med avsparkstid 13.45. på lördag.

Publicerad 2019-04-04 kl 07:45

Streama UEFA Fotbolls-EM

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto