Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blågul förvirring efter spanska trupputtagningen: "Man vet inte vad som händer"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Den spanska landslagstruppen till mötet med Sverige är uttagen - och innehåller 15 spelare från VM.
Men ännu är det oklart vilka som faktiskt kommer spela fredagens match.
- Man blir förvirrad, säger Filippa Angeldahl.

2:27
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Ända sedan VM-guldet i somras har det stormat rejält kring det spanska landslaget. Förbundsordföranden Luis Rubiales har avgått efter att ha kysst Jennifer Hermoso i samband med medaljcermonin. Förbundskapten Jorge Vilda har tvingats lämna sin post.

39 spanska spelare gick så sent som i fredags ut med att man tänker bojkotta fredagens match mot Sverige i Nations League. Men när truppen presenterades under måndagen fanns 20 av dessa spelare ändå med. 15 spelare tillhörde sommarens VM-trupp.

Men det är fortsatt oklart kring vilka spelare som faktiskt kommer spela fredagens match. Enligt den spanska tidningen La Vanguardia har den nya förbundskaptenen Montse Tomé bara pratat med en av de 15 uttagna VM-spelarna innan uttagningen. 

Annons

Samtidigt som truppen presenterades gjorde det svenska landslaget samlingens första träning i Göteborg. Efter passet var de blågula spelarnas reaktioner på trupputtagningen blandade. 

- Det har tydligen tagits ut en trupp och vi vet inte så mycket mer än det utan förbereder oss för match på fredag, säger Jonna Andersson och fortsätter:

- Det är svårt att inte prata om det eller läsa om det. Det som har hänt efter VM är otroligt tråkigt och något som inte ska ske. Vi måste förbereda oss så bra som vi kan för att kunna prestera på fredag. Sedan får vi hoppas att allt löser sig oavsett vilka de ställer upp med. 

Om att inte veta vilka man möter förrän i sista minuten: 

- Klart att det är en speciell situation. Jag tror att det är individuellt hur man påverkas, men vi försöker ändå pusha på att förbereda oss på match och oavsett vilka de ställer på banan på är Spanien ett otroligt bra landslag. Vi förväntar oss en tuff match och får fokusera på det vi kan påverka. Vi vet hur spansk fotboll spelas, säger 30-åringen.

Annons

Filippa Angeldahl:

- Det har varit fram och tillbaka. Man har läst i tidningar och hört att de kommer och inte kommer. Jag och tjejerna här ställer in oss på att det blir match på fredag och hoppas att det blir det bästa möjliga laget som kommer hit. Sedan är det svårt att uttala sig om vad som händer med laget. Man blir lite förvirrad och vet inte vad som händer. 

I Manchester City är Angeldahl lagkamrat med de spanska stjärnorna Laia Aleixandri Lopez och Leila Ouahabi.

Hur mycket har ni pratat om situationen?
- Det är klart att vi har snackat lite. Samtidigt har det varit ett känsligt ämne och jag tror att de också är väldigt förvirrade i det. Det är mycket fram och tillbaka och jag tror att de också känner det. Det är en väldigt svår situation, menar Angeldahl.

Hanna Bennison hoppas att Spanien kommer mönstra bästa möjliga lag på Gamla Ullevi.

Annons

- Man vill alltid spela de bästa matcherna och möta de bästa lagen. Man vill ju ändå vinna på ett bra sätt så det är klart att jag vill möta det bästa laget.  

Hur skulle det kännas om ni får möta ett spanskt B-lag?
- Vi kommer att göra vårt bästa för att vinna och jag vet att de har många bra spelare så oavsett blir det en tuff match. 

Publicerad 2023-09-18 kl 19:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto