Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Asllani: "Vi hade helt klart sålt ut Friends Arena"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Arenafrågan för damlandslaget har blivit ett hett ämne.
Kosovare Asllani har sin åsikt klar.
- Jag hade mer än gärna spelat på Friends Arena, säger hon.

1:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se en intervju med Kosovare Asllani i spelaren ovan.

Gamla Ullevi, Friends Arena eller någon annan spelplats? Sedan VM-bronset i sommar vittnar flera spelare i landslaget om att intresset har ökat drastiskt - vilket gjort att arenafrågan aktualiserats.

För att få in så många åskådare som möjligt till morgondagens landskamp i Nations League mot Spanien har arrangören valt att öppna sittplatssektioner på de ordinarie ståplatssektionerna på Gamla Ullevi.

Ett besked som välkomnas av de blågula stjärnorna.

- Det var förväntat, skulle jag säga. Intresset finns, det handlar bara om att våga öppna upp med sittplats som de gör nu. "Äntligen", kan jag känna. Det är klart att vi har känt av stödet efter VM och hajpen som har skapats runt oss. Jag hade inte förväntat mig något annat här i Göteborg, säger Kosovare Asllani.

Annons

Tidigare under veckan öppnade flera spelare i det svenska landslaget för att testa gränserna genom att spela på en större arena.

Asllani hymlar inte med att hon tycker att landslaget har växt ur Gamla Ullevi.

- Jag tror helt klart också att vi hade sålt ut Friends Arena om man hade öppnat upp den för oss till den här matchen. Vi känner av stödet och intresset, så några extra sittplatser kan man känna är lättsålt i det här läget.

Känns det surt att ni inte får testa att spela på en större arena?
- Vi vill spela på de största arenorna, så om jag pratar för egen del hade jag mer än gärna velat spela på Friends med tanke på det stöd och intresse vi har känt från Sverige under mästerskapet. 

Publicerad 2023-09-22 kl 10:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto