Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blågult föll i slutminuterna – ångrar taktiken: "Ska vi kunna låsa fast"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Sverige var på väg mot vinst.
Då kvitterade Norge i matchens sista minut.
- Övertidsminuter var inte den här samlingens goda fe, säger Gerhardsson till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån

När Olivia Schough byttes in i den 83:e minuten låg Sverige under med ett mål. Men drygt tio minuter senare hade Blågult vänt på matchen och med fem minuter kvar av övertid hade Sverige en 3-2 ledning mot Norge och Schough var på väg att bli matchhjälte.  

- Det är klart att få avgöra en sån här match när vi ligger under är så klart en otrolig känsla, men så blev det inte, säger hon till Fotbollskanalen.  

Vad kan du säga om målet?
- Det är en sådan situation jag älskar att hamna i. Jag väntade på möjligheten och jag fick en perfekt boll från Stina ut på kanten sedan var det bara att göra mitt jobb. Men glädjen blev kortvarig.  

Annons

Men i matchens sista minut klev den tidigare Linköpingsmittfältaren, Frida Leonhardsen Maanum fram och kvitterade till 3-3 – vilket också blev slutresultatet.  

- Det är lite speciellt att spela mot Sverige. Jag har varit här många år och spelat här i många år. Jag har en bra relation till landet och gillar det men där ute lägger man det åt sidan. Och gör man tre mål mot Sverige borde man vinna. Sen tycker jag att vi inte är tillräckligt bra rent defensivt, säger hon.  

Peter Gerhardsson menar att övertid kanske inte riktigt varit på Blågults sida under samlingen där Danmark sänkte Sverige på övertid och Norge kvitterade.  

- Övertidsminuter var inte den här samlingens goda fe, men det handlar om prestationer och jag tycker att när vi har 3-2 och gör en hel del bra prestationer så gör vi en inspark och jag har inte sett vad som händer men det känns som att det är många fötter och små misstag som gör att det rinner igenom, säger han och fortsätter:  

Annons

- Det jag känner med sista målet är att på något sätt borde vi kunnat stoppa och vetat om att det var övertid och vi leder.  

Menar du att ni hade kunnat maska till er en vinst?
- Njae men. Jag vet inte om det hade hjälpt i och för sig, man måste spela tills domaren blåser – man har aldrig någon aning om hur långt tid det är. Dels får vi offensivt en hörna och en inspark där ska vi kunna låsa fast. Jag har inte sett hur det ser ut men det är säkert en del individuella misstag. 

Magdalena Eriksson är nöjd över att man hämtade upp ett underläge men håller med om att man hade kunnat maska till det.  

- Det är det jag tror. Vi försökte det på hörnan och där halkar vi. Det är inget vi kan göra åt, det finns strategier för det och det är bra för oss att veta att vi kan bygga på det i vårt spel och tänka på det. I VM blir det viktigt att inte förlora matcher och släppa in sena mål. Vi är frustrerade nu efter matchen att det sker, men vi får lära oss av det. 

Annons

Hon sammanfattar vidare samlingen.  

- Jag skulle säga att vi har moment i båda matcherna där vi är toppklass där vi är där vi vill. Vi har för höga toppar och djupa dalar och där måste vi jämna till oss. Vi kan inte ha så djupa dalar för då blir vi straffade. Första tio i andra halvlek går vi ner oss och släpper in de i matchen och det är inte tillräckligt bra. Innan det och efter det steppar vi upp och spelar vi som vi vill. Vi tar med oss bra prestationer men har inte haft en bra prestation över 90. Till VM behöver vi ha det.  

Vilka pusselbitar saknas?
- Det är svårt att säga, det är många smågrejer men jag kan tycka att det rejäla spelet och det resoluta. När behöver man dra en rensning upp pp läktaren för att döda momentum. När ska man hålla bollen och spela svårare passningar? Vi har ett sätt att spela där vi vill hålla bollen och vara spelande lag. När behöver man vara mer konstruktiv och rejäl, avslutar hon. 

Annons
Publicerad 2023-04-12 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto