Sverige tappade segern på tilläggstid - kryssade i VM-genrepet mot Norge

I matchens sista spark kvitterade bortalaget i Göteborg, 3-3.

2:47

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Nathalie Björn i spelaren ovan.

Efter 1-0-förlusten mot Danmark skulle Sverige ta revansch mot Norge i den sista matchen före sommarens VM.

Blågult, som gjorde sju ändringar i sin elva, fick en drömstart och tog ledningen efter dryga kvarten spelad. Fridolina Rolfö bjöd på en soloräd och skickade in 1-0.  Kort därefter hade Rebecka Blomqvist en boll i mål, men det föregicks av offside på Stina Blackstenius.

Norge hade ett giftigt läge efter lite mer än en halvtimmes spel, men den gången svarade Jennifer Falk för en vass räddning.

Sverige ledde med 1-0 i paus.

Direkt efter halvtid kvitterade Norge. Vilde Bö Risa hittade Frida Leonhardsen-Maanum med ett inspel, och Maanum gjorde inget misstag från nära håll. 1-1.

Sedan kom nästa kalldusch för Sverige. Julie Blakstad slog ett precist inlägg till Karina Saevik, som nickade in 2-1

Det var inte den enda smällen för Sverige. I den 62:a minuten byttes kaptenen Caroline Seger in, som nyligen var tillbaka från skada, men bara fjorton minuter senare utgick veteranen efter att ha satt sig ned i gräset.

Sverige lyckades dock vända. Nathalie Björn nickade in en hörna med fem minuter kvar och på tilläggstid stänkte Olivia Schough in 3-2.

Det räckte inte för seger.

I matchens sista spark gjorde Maanum 3-3, vilket blev slutresultatet.

- Surt så in i bänken, säger Olivia Schough till SVT.

Nathalie Björn till Fotbollskanalen:

- Stora delar av matcher har vi kontroll, men min reflektion är att vår lägstanivå är för låg nivå just och vi måste bli bättre på att skapa målchanser mot ett lag som ligger lågt, säger hon efter matchen.

Landslaget ställs mot Italien, Sydafrika och Argentina i VM, som spelas i Nya Zeeland och Australien.

Sverige: Falk - Björn, Sembrant, Eriksson, Andersson - Angeldahl, Vinberg, Zigiotti Olme - Jakobsson, Blomqvist, Rolfö.

Norge: Mikalsen - Bjelde, Mjelde, Harviken, Hansen - Maanum, Bö Risa, Reiten - Haavi, Hegerberg, Jösendal.

Publicerad 2023-04-11 kl 20:26