Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

FEM SPANINGAR: "När ska Gerhardsson bestämma sig?"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Sverige och Norge spelade 3-3.
Här är Fotbollskanalens Amanda Zazas fem spaningar.  

2:46
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med Fridolina Rolfö i spelaren ovan.

När ska Gerhardsson bestämma sig?
Zecira Musovic var den som fick ställa sig mellan stolparna mot Danmark och mot Norge var det BK Häckens Jennifer Falk som fick chansen från start. Det är 100 dagar kvar till VM och av allt att döma verkar det som att förbundskaptenen inte alls har bestämt sig för vilken målvakt som kommer att vara given förstamålvakt.  

Det börjar dra ihop sig och snart känns det som att han måste ge antingen Musovic eller Falk det där lilla extra förtroendet för att kunna stå för ett bra mästerskap. Här tycker jag att han borde bestämt sig, men kanske är det så att han inte kommer att ha någon uttalad förstakeeper.  

Annons

Måltorkan över - skönt för Blågult
Två matcher där Sverige inte gjort några mål alls - men det ville Fridolina Rolfö sätta stopp för. Norge stod för ett bolltapp som den svenska stjärnan uppfattade väl och kunde därmed tjuva till sig bollen och göra det hon gör allra bäst - mål.  

Det såg ut som att Rolfö potentiellt skulle släppa bollen vidare men bestämt tog hon sig förbi försvararna och kunde bryta Sveriges måltorka. Skönt i och med att detta var sista testet inför VM.  

Tungt för Norge - Hegerberg utgick skadad
Lite mer än tre månader kvar till VM då var det nog tungt för Hege Riise att se Ada Hegerberg efter drygt 30 minuter sätta sig ner. Den norska storstjärnan har nyligen tagit sig tillbaka efter en tung skadeperiod men det blev inte lyckat.  

Stjärnan såg ut att ta sig om ljumske / höger lår och frågan är om hon kommer att kunna bli spelredo inför VM.  

Annons

Kan man dra någon slutsats efter detta?
Aj. Aj. Aj. Tre raka matcher utan någon vinst för Sverige, en extremt tung uppladdning inför VM och en totalkollaps i den andra halvleken. Det känns inte som att Peter Gerhardsson har en plan och det är lite oroväckande.  

Samtidigt vet jag inte om man ska kunna dra någon större slutsats eftersom det faktiskt är tre månader kvar till VM – mycket kan hända och en hel del kan ändras. Men detta är ärligt talat under all kritik.  

Svensk smäll - sista vi ser av Seger?
Caroline Seger fick kliva av efter att knappt varit på planen i tio minuter. Den svenska lagkaptenen försökte att spela vidare med skadan men kunde inte. Frågan är om Seger kommer att kunna ta sig tillbaka eller om det är det sista man ser av Seger i landslaget.  

Publicerad 2023-04-11 kl 21:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto