Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blågult orkade inte ladda om: "Som om semestern redan börjat"

Sverige (herr)

OSLO. Urladdningen mot Frankrike tömde Blågult.
Janne Andersson hade önskat mer mot Norge.
- Den första halvleken var som om semestern redan hade börjat, säger han på presskonferensen efteråt.

2:02
Nästa

Avbryt
Försök igen

Det var sömnigt, trögt och uddlöst. Stora delar av Sveriges möte med Oslo vittnade om ett gästande landslag som helst av allt ville gå på semester. Janne Andersson mönstrade en helt ny elva och Blågult hade förtvivlat svårt att få spelet att stämma under långa stunder. 

Samuel Armenteros räddade ett oavgjort resultat för Sverige och när förbundskaptenen ombads summera matchen var han inte helt nöjd.

- Det är det sista spelarna gör innan semestern och vi hade match en match i fredags som tömde kraften ur oss allihop. Det är ingen ursäkt, men det är för att få en viss förståelse för att vi inte kommer upp i det trycket vi behöver ha i dag. Norge, med Lasse, satsade ganska försvarsinriktat och lägger sig relativt låg och jobbar därifrån på ett bra sätt. Det krävs mycket bättre löpningar, det krävs distinktare passningar. Man måste skruva upp tempot på matchen själv och det tycker jag att vi gör alldeles för dåligt. Den första halvleken är som om semestern redan hade börjat, sa han på den efterföljande presskonferensen.

ANNONS

- Jag tror att alla som var på Friends i fredags hade en mental urladdning som satt i lite grann. Återigen är det ingen ursäkt, men jag har en viss förståelse för det. Jag vet själv hur jag känt mig de här dagarna. I dag så fanns det inte hos dem (spelarna) och det är en rimlig förklaring på något sätt.

Även Emil Forsberg, som hoppade in under matchen och gjorde en bra insats, var efteråt inne på samma linje. 

- Jag tror att det kan ha varit lite mentalt jobbigt. Vi tömde oss ganska rejält mot Frankrike och jag tycker ändå vi rycker upp oss i andra halvlek. Det är inte alltid lätt, ibland gör man misstag, men det starka är att vi kommer tillbaka. Vi spelar oavgjort och förlorar inte.

Janne Andersson går nu på ledighet efter att ha basat för det svenska landslaget i ett år. Efter succén i kvalet är han av förklarliga skäl nöjd då han ombeds summera den första tiden.

ANNONS

- Jag tycker att vi kommit ganska långt. Man ska ändå ha klart för sig att vi spelade med andra-elvan den här gången och det har vi gjort några matcher innan. Helheten har varit väldigt bra. Det är många spelare som förstått hur vi ska spela och vi har skapat förutsättningar för en väldigt häftigt höst. Man längtar redan till augusti. 

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2017-06-14 kl 07:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto