Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ekdal kan lämna Djurgården - bekräftar Burnleys intresse: "Hade varit jäkligt coolt"

Sverige (herr)

FARO. Burnley vill ha Hjalmar Ekdal.
Nu berättar mittbacken att han vill lämna Djurgården för den engelska klubben.
- Det är smickrande och en utmaning som hade varit jävligt cool att ta sig an, säger han till Fotbollskanalen.

3:14
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Sverige-Finland i spelaren ovan.

Hjalmar Ekdal har imponerat i allsvenskan och i Europa med Djurgården, vilket har gjort att han varit med i Janne Anderssons landslag. Det har nu gett ringar på vattnet och mittbacken jagas av flera olika klubbar.

Enligt uppgift till Fotbollskanalen finns det bland annat intresse från Burnley, Groningen, Sparta Prag, Slavia Prag och Lech Poznan. Det hetaste spåret är Burnley, något som även Aftonbladet har rapporterat om.

Den engelsk klubben leder The Championship och är på väg tillbaka till Premier League.

Nu berättar Ekdal om Burnleys intresse.

- Det är så klart häftigt. Det är smickrande och en utmaning som hade varit jävligt cool att ta sig an, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Känns det som ett bra steg?
- Ja. Det går nog inte att komma in i ett bättre skede mitt i en säsong till en klubb. Det är nog harmoni där, och det hade varit jävligt häftigt att få komma in och uppleva det.

Hur ser läget ut nu?
- Det är väl förhandlingar som pågår mellan klubbarna just nu. Men jag vet inte exakt hur nära det är eller vems tur det är, eller hur man säger. Det har varit snack som har pågått ett tag. Jag får inte veta exakt allt så fort det meddelas något mellan klubbarna.

Hur ser du på att det även finns andra klubbar som vill ha dig, som Groningen, Sparta Prag, Slavia Prag och Lech Poznan?
- Ja, jag har väl hört om en del intresse. Jag tar varje intresse som kommer in och värderar enskilt. Sedan slår kanske digniteten högre i Burnley än vad den gör i Groningen, även om jag är medveten om att det finns bra chans till speltid i Groningen. Det är massa olika parametrar som man får bedöma. Men om vi tar Burnley så är det jävligt häftigt.

Annons

Är du inställd på att flytta nu i januari?
- Ja. Eller jag får ta det som det kommer. Om det blir att jag får stanna så får jag stanna eller om jag sticker så är jag redo.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson säger så här om Hjalmar Ekdal.

- Det finns intresse för Hjalmar, vilket är helt rimligt eftersom han har gjort det så bra. Men vi är inte överens med någon klubb.

Publicerad 2023-01-09 kl 23:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto