Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Elanga besviken över bänkning mot Serbien: "Det är normalt"

Sverige (herr)

BELGRAD. Anthony Elanga bänkades mot Serbien.
Något han inte är nöjd med.
- Det är normalt att vara besviken, säger han till Fotbollskanalen.

1:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se några av målen från Serbien-Sverige i TV4 Sportens sändning ovan.

Efter Manchester Uniteds sex första Premier League-matcher har Anthony Elanga startat i tre och hoppat in i två. Men när Sverige spelade mot Serbien så bänkades han.

Något han inte är nöjd med.

- 100 procent (att han var besviken). Alla spelare som inte startar blir besvikna. Men vi kan inte kontrollera det där. Det är upp till ledarna som bestämmer. Vi spelare måste fokusera på vad vi kan göra när vi får chansen att komma in på planen. Alla vill starta men nu fokuserar jag på att förhoppningsvis få starta på tisdag. Det är en match vi måste vinna

Fick du någon förklaring av Janne?
- Nej, ingen förklaring. Men jag är en fotbollsspelare som måste fokusera på nästa match. Jag kan inte fokusera på att jag hamnade på bänken.

Annons

Köper du Jannes beslut?
- Alla spelare vill starta. Det är normalt att vara besviken. Men jag kan inte kontrollera det, för det är Jannes beslut.

Från sidan fick Elanga se när Serbien tryckte tillbaka Sverige och skapade chans efter chans. Något som gjorde den svenske spelaren ivrig att få hoppa in.

- Man vill komma in och göra något. Jag försökte skapa chanser när jag kom in. Även om det stod 3-1 så trodde jag att jag kunde göra saker. Man måste alltid ha det självförtroendet. Det är en sådan spelare jag är, en som vill skapa målchanser. Det är viktigt att ha bra självförtroende. Jag har det. Nu är jag bara taggad på nästa match, säger han.

På tisdag väntar Slovenien hemma på Friends Arena i en match som Sverige måste vinna för att inte åka ur sin Nations League-division. Då vill Elanga starta.

Annons

- Ja förhoppningsvis får jag det, säger han.

En annan spelare som inte heller fick starta mot Serbien är Kristoffer Olsson.

- Det är så det är. Det är konkurrens och det är Jannes beslut. Det är fine, men man vill alltid spela såklart, säger han.

Publicerad 2022-09-25 kl 10:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto