Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lindelöf ryter till: "Sverige i C-divisionen - det finns inte en chans"

Sverige (herr)

BELGRAD. Sverige måste vinna mot Slovenien för att inte degraderas i Nations League.
Då ryter kaptenen Victor Nilsson Lindelöf till.
- Det finns inte en chans att jag vill spela i C-divisionen, säger han till Fotbollskanalen.

1:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se några av målen från Serbien-Sverige i TV4 Sportens sändning ovan.

Det var en rejält kritiskt och nedstämd lagkapten som mötte media efter 4-1-förlusten mot Serbien. Victor Nilsson Lindelöf menar att grunderna brast i Sveriges storförlust i Nations League.

- Man kan snacka om hur man ska spela och allt sånt där, men vinner man inte dueller så blir det svårt att vinna. De vann de flesta duellerna och kunde spela ganska enkel fotboll. Det är inte tillräckligt bra, säger "VNL".

- De vann en duell och sen kunde de vända spela och så kunde de springa igenom oss. Jag vet inte vad det kan bero på. Det var för dåligt helt enkelt.

Ni har sju förluster på de senaste nio matcherna och åtta på de senaste tolv. Vad tänker du om läget i stort?

Annons
- Det är inte tillräckligt bra. Vi är inne i en sämre period och då gäller det bara för oss att försöka jobba hårdare och hålla ihop det. Det kommer vara det absolut viktigaste. Vi har inte spelat tillräckligt bra fotboll så förhoppningsvis kan alla tagga igång och vara där på tisdag. Det är en måstematch.

Ja, på tisdag hemma på Friends Arena måste Sverige vinna mot Slovenien för att hålla sig kvar i C-divisionen.

- Oerhört viktig match. Jag hoppas att alla kan ladda om ordentligt och förbereda sig inför den matchen. Jag kommer i alla fall vara 100 procent redo för det finns inte en chans att jag vill spela C-divisionen.

- Det hade sugit. Det finns inget annat att säga. Det finns inte en chans att Sverige ska spela i en C-grupp. Förhoppningsvis kommer inte det hända. Men det är upp till oss att gå ut och prestera.

Annons

Nilsson Lindelöf säger också:

- Vi får snacka ihop oss. Jag får ta ett extra stort ansvar och försöka snacka med grabbarna. Försöka få alla att förstå att vi är ett väldigt bra lag. Vi kan göra väldigt bra saker. Den tron vi alltid har haft på oss själva, om vi får in den kommer vi vinna.

Många spelare talar på samma sätt som kaptenen inför ödesmatchen mot Slovenien.

- Det är en otroligt viktig match. Vi har haft en sämre period nu när det har gått neråt, men nu har vi chans att ta en viktig seger, och det måste vi göra. Det är en otroligt viktig match för oss och för Sverige, säger Emil Forsberg.

Kristoffer Olsson menar att Blågult ska vinna drabbningen.

- Det är ett lag som vi ska slå. Vi är tillräckligt bra för det. Vi har det i egna händer, säger Olsson.

Mattias Svanberg:

- Vi måste vinna. Det är det enda jag kan tänka på just nu.

Annons

Anthony Elanga:

- Vi måste vinna. Jag hoppas att vi kan det. Vi har inte åkt ner än. Vi har matchen på tisdag. Det är den jag fokuserar på.

Tottenham-stjärnan Dejan Kulusevski tänker ladda om rejält inför Slovenien-matchen.

- Jag är alltid tacksam att få spela för mitt land på Friends. Jag kommer att vara redo och göra mitt bästa. Sedan får vi se hur det blir. Jag tar inget för givet men kommer att göra mitt bästa för att vinna matchen, säger Kulusevski.

Publicerad 2022-09-25 kl 08:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto