Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

SPELARBETYG: Kulusevski bäst i Sveriges storförlust

Sverige (herr)

BELGRAD. Sverige föll med 4-1 mot Serbien i Nations League.
Här är Fotbollskanalens spelarbetyg.

1:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se några av målen från Serbien-Sverige i TV4 Sportens sändning ovan.

5 - Världsklass 
4 - Väldigt bra 
3 - Bra 
2 - Godkänd  
1 - Underkänd 

-

-

Dejan Kulusevski
UT 84. Världsklass på framspelningen till Sveriges 1-0-mål. Försökte hela tiden vara kreativ men hade inte riktigt lagkamraterna med sig. Var lagets bäste spelare.

Robin Olsen
Målvakten kunde inte göra särskilt mycket åt målen och han stod för bra räddningar efter 1-1 och 3-1. Höll på så vis nere siffrorna.

Viktor Claesson
UT 64. Kyligt avslut när han gav Sverige ledningen med 1-0. Hade det sedan svårt att komma till i offensiven och fick lägga ner ett stort jobb i defensiven.

Viktor Gyökeres

Annons
UT 64. Saknade skärpan i avgörande lägen. Visade vilja och rev och slet. Försökte trycka ner Serbien med några djupledslöpningar.

Emil Forsberg
UT 73. Snygg klack fram till Kulusevski vid 1-0-målet. Hade sedan svårt att få till det i offensiven. Höll i bollen bra några gånger så att laget kunde flytta fram. Fick lägga stor vikt vid försvarsspelet. Svagt presspel vid inlägget till 1-1.

Isak Hien
En utmaning att som debutant kastas rakt in i startelvan mot Serbiens offensiva stjärnor. Försökte vara modig i dueller och med boll men kom tidigt in fel i en duell mot Tadic och blev varnad. Svag tvåa.

Kristoffer Olsson
IN 46.
Ville skapa saker framåt men hade svårt att få till det. Ett okej inhopp i en tuff halvlek.

Robin Quaison
IN 64. Piggt inhopp av forwarden. Hade exempelvis en bra framspelning till Ishak i slutskedet, men då brändes möjligheten.

Annons

Anthony Elanga
IN 64.
Hoppade in i ett svårt läge. Syntes att han ville mycket och ville hela tiden ha boll. Men kom inte till några heta lägen.

Daniel Sundgren
Högerbacken såg vilsen ut i sin startdebut. Hade inget att sätta emot i luftduellen mot Mitrovic vid 1-1 och plockade inte upp Mitrovic vid 3-1. En svettig kväll.

Victor Nilsson Lindelöf
Lite väl passiv vid 3-1 och inte lika bra med boll och i passningsspelet som tidigare. Mittbacken har själv erkänt att han saknar matchform efter sin skada.

Mattias Svanberg
Hade svårt att få ut det han ville. Drev upp boll ett par gånger i första halvlek, men allt som allt hände det för lite i offensiven. Fick kämpa i defensiven och man hade det svårt på det centrala mittfältet.

Ludwig Augustinsson
Förlorade luftduell mot Mitrovic vid 2-1 och hamnade stundtals fel i positionsspelet. Nära assist efter en dryg timmes spel men annars var det offensiva bidraget begränsat.

Annons

Jens Cajuste
UT 46. Spelade bara i första halvlek. Blandade och gav. Kämpade med defensiven och blev förbispelad några gånger. Försökte när han hade boll.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Jesper Karlström (IN 73), Mikael Ishak (IN 84)

Publicerad 2022-09-24 kl 22:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto