Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Janne Andersson om avgångskrav och framtiden: "Ska kämpa vidare"

Sverige (herr)

BELGRAD. Storförlust och pressad att leverera mot Slovenien.
Nu kommenterar Janne Andersson sin framtid som förbundskapten.
- Jag ska kämpa vidare, säger han.

1:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se några av målen från Serbien-Sverige i TV4 Sportens sändning ovan.

På de nio senaste matcherna har Sverige förlorat sju gånger. Det står klart efter lördagens 4-1-nederlag borta mot Serbien i Nations League och nu måste Blågult vinna mot Slovenien hemma på tisdag för att inte ramla ner i C-divisionen.

- Serbien var väldigt bra, de var bättre och de vann tydligt. Slutet av första halvleken var inte bra och 2-1 förstörde mycket. Sen gjorde de 3-1 tidigt i andra och då var det en lång väg till seger, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

- Vi mötte världsforwards i den här matchen. Där släppte vi till för mycket och att släppa in fyra mål är vi inte nöjda med.

Nu blir det en måstematch mot Slovenien för att hänga kvar i C-divisionen. Vad tänker du om det och känner du press för egen del?

Annons
- Jag hatar att förlora matcher. Det är det värsta jag vet. Så jag mår inte bra av det här. Det kan jag säga. 

- Men fördelen är att vi får en ny chans att spela på tisdag igen. 

C Mores expert Astrit Ajdarevic vill se en ny förbundskapten. Vad tänker du om den åsikten och överlag om det finns folk som har den åsikten?
- Jag kan inte kommentera vad folk tycker. Det finns många tyckare. Det är en av delarna i det här jobbet, att folk tycker och tänker om det jag och vi gör. Det är i grunden positivt att det finns ett engagemang.  

- Jag har hållit på med det här rätt så länge, så jag har varit med förr om att förlora matcher. Vägen fram är att knyta nävarna och gå på det igen, att hitta vägar framåt. Det blir mitt jobb, ytterst. Tillsammans med mitt team. Så ska vi på det igen på tisdag.

Annons

Andersson utvecklar sedan sina tankar om situationen som förbundskapten.

- Jag har känt press sedan jag tog jobbet, utifrån att det är så många som är intresserade av det vi gör och att vi engagerar, med all rätt. Det är en del i det hela, att ha ögonen på sig. Men totalt sett är jag trygg i min roll och jag ska kämpa vidare med mina kollegor.

På frågan om han någon gång när det gått tungt funderat på att lämna sitt jobb svarar han:

- Nej, det har jag absolut inte gjort.

Publicerad 2022-09-25 kl 00:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto