Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
32v

Förbundskapten försvarar Granqvist: ”Ingen vill skada någon annan”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela presskonferensen i spelaren ovan.

BÅSTAD. Janne Andersson var beredd på att behöva snack med Andreas Granqvist och John Guidetti efter kapningen och skadan i torsdags.
Men det behövdes inte.
- John kom till mig och hade pratat med Granqvist, säger förbundskaptenen.

Under fredagen svarade förbundskapten Janne Andersson på frågor om Andreas Granqvist tackling på John Guidetti som innebar att anfallaren blev skadad.

Och Andersson försvarade Granqvist:

- Som tränare har jag varit med så många år, och det blir tyvärr smällar. Vi vill inte att någon ska skada sig, men ibland händer det, säger Janne Andersson.

Hade du pratat med spelarna om att hålla igen?
- Jag har haft många sådana snack genom åren, och under den här träningen var det många som var väldigt på, men ingen vill skada någon annan. Ibland blir det fel och ”Granen” kom feltajmat.

Janne Andersson var beredd på att snacka med spelarna men behövde aldrig göra det. John Guidetti sökte upp förbundskaptenen efter att ha pratat med Andreas Granqvist.

- Jag följer alltid upp sådant här men jag behövde inte följa upp det överhuvudtaget. John kom till mig och sedan satt de och käkade lunch ihop.

Det var aldrig aktuellt att kalla in någon reserv för att fylla ut på träningen och efter matchen mot Danmark är spelarna lediga till på tisdag.

- Även om han börjat rehab i dag är det inte aktuellt att han spelar mot Danmark. Jag hoppas att John frisknar till så jag inte behöver tänka på att kalla in någon.

Hur ser du på att man inte har benskydd alltid?
- Detta är en diskussion vi haft med spelartruppen. När vi spelar fem mot fem har vi benskydd, men när vi spelar ett större och mer taktiskt spel så har vi inte det.

- Ett benskydd hjälper inte mot en fotskada eller mot ett knä i ett lår och vi har inte haft en enda kraftskada i landslaget, men fotboll är en kampsport.

Sverige-Danmark sänds i TV4 och kan streamas på cmore.se. Sändningsstart klockan 19.30 under lördagen.

Publicerad 2018-06-01 kl 13:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons