Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
33v

Sverige släpper ingen startelva: ”Annorlunda när vi förbereder inför VM”

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela presskonferensen i spelaren ovan.

BÅSTAD. Sverige möter Danmark lördag kväll.
Janne Andersson håller på startelvan.
- Det är annorlunda med förberedelser inför en turnering än vid en vanlig samling, säger förbundskaptenen.

Under fredagen tränade Sverige på Örebäcksvallen innan man åkte till Stockholm. Under lördagen väntar Danmark i en träningsmatch på Friends Arena.

Förbundskapten Janne Andersson ville inte släppa någon startelva.

- Vill stämma av att alla är friska. Jag vill prata med några spelare. Det är en process innan vi tar ut laget. Det är annorlunda med förberedelser inför en turnering än vid en vanlig samling, säger Andersson.

- Jag brukar vilja att alla ska få chansen att visa upp sig, men nu är det annorlunda med föreberedelser inför VM. Jag har inte tyckt om en massa byten men i morgon blir ett flertal förbestämda byten även om jag inte vill säga vilka.

Att döma av träningen väntar följande elva: Robin Olsen - Emil Krafth, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Martin Olsson - Jimmy Durmaz, Oscar Hiljemark, Albin Ekdal, Emil Forsberg - Marcus Berg, Ola Toivonen

Förbundskapten Janne Andersson vill inte bekräfta något utan släpper laget till spelarna fredag kväll och följande gäller:

- Vi är hela och friska alla utom John (Guidetti). Han är i gång med rehab men är inte aktuell. Så det är 22 spelare som är disponibla.

Att Sverige gjorde en svag samling i mars med två förluster mot Chile och Rumänien tar förbundskaptenen lätt på och det är inget krav att vinna. Det handlar mer om att förbundskaptenen vill se att den struktur som man tränat på under veckan och repeterat sitter under matchen.

- När det är så länge mellan matcherna så är det som om man får börja om på nytt, oavsett om man vunnit eller förlorat senast, men det är alltid bra att vinna matcher. Som helhet kom vi inte upp i personbästa mot Chile i mars även om det inte var en dålig insats, och det måste vi för att vinna de matcherna. Rumänien har jag valt att lägga åt sidan då det var så dåliga förutsättningar.

Inte heller Andreas Granqvist anser att segrar mot Peru och Danmark är ett måste.

- Det är viktigt med en bra prestation och förhoppningsvis får vi till det och en seger. Sedan är det viktigt att det inte blir några skador på de här matcherna.

Sverige-Danmark sänds i TV4 och kan streamas på cmore.se. Sändningsstart klockan 19.30.

Publicerad 2018-06-01 kl 13:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons