Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Frågan som får Gerhardsson att bita ifrån

Sverige (dam)

Sverige får kritik för sin insats mot Italien.
Peter Gerhardsson vill dock inte ge någon analys om vad som gick snett.
- Många är bättre än en tränare direkt efter matchen, säger förbundskaptenen till TV4.

5:45
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: TV4.

Se intervju med Gerhardsson i spelaren ovan.

Sverige besegrade Italien med 1-0 i Nations League, men triumfen satt långt inne. Hemmalaget nere på kontinenten hade ett skott i stolpen och var speldominerade under den andra akten. Och Blågult får kritik för sin prestation.

- Det är få som får ett högt betyg, ingen, kanske Jennifer Falk. I övrigt tycker jag ingen sticker ut. Det var en känsla av slarv och oskärpa, säger TV4-experten Vicki Blommé. 

Vad var det som inte stämde? Förbundskaptenen Peter Gerhardsson har inget svar.

- Jag vet inte. Jag måste se matchen en gång till och det finns säkert detaljer där i hur man kan göra. Det kommer en ny motståndare nu, Schweiz. Vi pratar mycket om "feed forward", det är vad man kan ta med sig mot nästa motståndare, säger han till TV4.

Annons

Inte ens den spontana känslan vill Gerhardsson delge och han biter ifrån.

- Inte direkt efteråt. Vi såg det som var närmast här och där såg vi en hel del saker, men man ser väldigt dåligt utanför eller längre bort. Jag har enorm respekt för mitt jobb. Att stå och prata analys efteråt… jag har en månad på mig att se den här matchen och även den mot Spanien, där jag kanske vad vi kan göra bättre. Det är så vi jobbar, säger Gerhardsson och fortsätter:

- Sedan kanske många vill ha någonting om hur det har sett ut. Det är upp till allas perspektiv om vad som förväntas. För mig är det ett jobb som ska göras nu.. Efter det kan man ge en analys. Många är bättre än en tränare direkt efter matchen. Jag är också jättebra när jag sett matchen på tv.

Sveriges möte Schweiz spelas den 27 oktober.

Publicerad 2023-09-26 kl 20:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto