Johnna Rytting Kaneryd blev hjälte efter att ha gjort matchens enda mål.
- Det är inte alltid snyggt men vinner gör vi och det är det viktigaste, säger matchhjälten till TV4.

3:10

Avbryt
Försök igen

Sverige förlorade sin Nations League-premiär mot Spanien med 3-2. Nu studsade Blågult tillbaka när Italien stod för motståndet på bortaplan.

Med Jennifer Falk mellan stolparna i stället för Zecira Musovic var det hemmalaget som skapade matchens första farlighet. Sofia Cantore fick trycka av inne i straffområdet, ur snäv vinkel, men hon sköt utanför.

Men det var Blågult som tog ledningen efter dryga kvarten spelad. Bollen hamnade hos Johanna Rytting Kaneryd efter en räd från Lina Hurtig och Chelsea-spelaren dundrade in 1-0.

- Hon sätter dit den distinkt, sa TV4:s expertkommentator Marcelo Fernandez.

Efter dryga 25 minuters spel hoppade Lina Hurtig in med dobbarna före i duell med Elena Linari på mittplan. Svensken träffade inte bollen, men klarade sig undan utvisning.

- Hon ska vara glad att hon får vara kvar på planen, sa Fernandez.

Ställningen var 1-0 i paus.

Dryga 20 minuter in i den andra halvleken var Italien, som hade tryck mot det blågula målet, nära en kvittering. Lucia Di Guglielmo träffade stolpen med ett skott efter en hörna.

Trots att Italien var speldominerade under den andra akten lyckades världsettan hålla undan och vinna med uddamålet. Därmed lever även drömmen om spel i OS 2024 i allra högsta grad. För kvalificering dit krävs att Sverige blir etta i sin Nations League-grupp.

Sverige får dock kritik för insatsen.

- Det var en mörk andra halvlek ut svenskt perspektiv. Lika dåligt som man spelade mot Spanien. Det var stolpen som räddade Falks nolla. Bättre motstånd hade straffat Sverige, inte bara med ett mål utan flera, säger Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh i TV4.

TV4-experten Vicki Blommé.

- Det är få som får ett högt betyg, ingen, kanske Jennifer Falk. I övrigt tycker jag ingen sticker ut. Det var en känsla av slarv och oskärpa, säger hon.

Matchhjälten Johnna Rytting Kaneryd:

- Vi möter ett skickligt lag, de är otroligt skickliga och sårar oss. Vi har snackat om att vi kan vinna på olika sätt, säger hon i TV4 efter matchen.