Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

SPELARBETYG: De var bäst när Sverige besegrade Italien

Sverige (dam)

Sverige besegrade Italien med 1-0 i Nations League.
Här är Fotbollskanalens betyg.

3:10
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

5 - Världsklass 
4 - Väldigt bra 
3 - Bra 
2 - Godkänd  
1 - Underkänd 


-

Elin Rubensson
Spelarna i backlinjen är nog glada över att Rubensson var på det centrala mittfältet, för hon hjälpte ofta till och räddade upp när Italien kom på språng. Stark arbetsinsats och defensiv. Ville ofta spela kort och enkelt när hon hade bollen.

Magdalena Eriksson
Rev och slet i backlinjen. Satte sällan en fot fel och var med på noterna när italienarna kom med snabba kontringar. Stark i luftrummet och hade en hel del att göra.

Kosovare Asllani
UT 94. Bra inlägg och kunde ha fått en assist till Blackstenius som dock inte fick till nicken. Länkade bra några gånger och hittade sina lagkamrater. Bra arbetsinsats.

Annons

Johanna Rytting Kaneryd
UT 71. Matchvinnare. Distinkt avslut när hon satte 1-0 i den första halvleken. Blandade och gav. Kunde ha gjort det bättre i flera avgörande lägen.

Lina Hurtig
UT 71. Bra driv och prestation innan 1-0-målet. Bra fysik och gjorde det bra både offensivt och defensivt.

Filippa Angeldahl
UT 84. För hög felprocent i passningsspelet, som vanligtvis är en av hennes styrkor. Fick lägga stor vikt vid det defensiva när Sverige pressades tillbaka, och det är inte hennes spets.

Stina Blackstenius
UT 94. Bra jobb i defensiven. Gav ett djupledshot men klarade inte riktigt av att hota och skapa målchanser, en del i det var också att hon inte fick så många bra bollar att jobba på. Gick onödigt i offside några gånger.

Jennifer Falk
Testades inte allt för mycket men var med på noterna. Var snabb ut från sin linje när det krävdes och kändes pigg och alert. Insatsen har knappast gjort det lättare för Peter Gerhardsson.  

Annons

Nathalie Björn
Stabil i backlinjen och hittade fina djupledspassningar. Spelade bland annat fram till Lina Hurtig vid 1-0-målet. Stark i duellspelet, stark tvåa.  

Linda Sembrant
Stod för en hel del felpassningar och gav bort för många bollar till motståndarna. Bättre i duellspelet. Svag tvåa.  

Jonna Andersson
Fick det tungt på sin vänsterkant mot Sofia Cantore men jobbade upp sig i den andra halvleken. Följsam i anfallsspelet – men har haft bättre kvällar.  

-

Spelade för kort tid för att betygsättasMadelen Janogy (IN 71), Sofia Jakobsson (IN 71), Julia Zigiotti Olme (IN 84), Hanna Bennison (IN 94), Anna Anvegård (IN 94).

Publicerad 2023-09-26 kl 19:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto