Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hien vill ta nästa steg i Blågult - hyllar Lindelöf: "Betyder extra mycket för mig"

Sverige (herr)

GIRONA. Två träningslandskamper.
Då får Isak Hien och Victor Nilsson Lindelöf chansen att bygga vidare på sitt samarbete.
- Jag vill spela in mig i laget, säger Hien till Fotbollskanalen.

4:14
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Victor Nilsson Lindelöf i spelaren.

I somras bytte han Djurgården mot Hellas Verona. Nu har Isak Hien, 23, varit en Serie A-spelare i några månader och jämfört med senaste landslagssamlingen har mittbacken anpassat sig mer till nya miljön.

- Jag tycker ändå att det har gått bra. Jag kommer in i det mer och mer. Jag har fått en bättre förståelse för hur vi spelar fotboll och försvarsspel, säger Hien.

Men det går dåligt för laget. Hellas Verona ligger sist i Serie A.

- Det är tufft. Det är tuff stämning. Självklart påverkar det en men vi försöker vara en enhet och det känns som att vi har spelarna för att kunna vända på det här. Förhoppningsvis kan vi rycka upp oss. Vi försöker vara ett lag och stå enade.

ANNONS

Hien debuterade i Blågult i september. Han spelade 90 minuter både mot Serbien (4-1-förlust) och Slovenien (1-1) i Nations League.

- Det är skönt att ha den första samlingen avklarad. Nu har jag lite bättre koll på bitarna. Jag har en bättre förståelse för hur allt går till. Det känns bra.

Under den pågående samlingen väntar träningslandskamper mot Mexiko (under onsdagen) och Algeriet (på lördag).

- Jag vill visa mina kvaliteter och spela in mig i laget, förhoppningsvis. Det blir en viktig samling. I och med ruljangsen som vi haft i laget kan det vara bra att spela ihop oss lite. Det kommer bli en nyttig samling.

Han berättar att han känner en revanschlust efter första landslagssamlingen.

- Ja, verkligen. Det blev mixade känslor efter samlingen sist. Jag var extremt stolt över att ha fått göra debut i landslaget, det kändes jättespeciellt.

ANNONS

Hien ser ut att starta mot Mexiko. Återigen bredvid lagkaptenen och Manchester United-stjärnan Victor Nilsson Lindelöf.

- Jag kan dra stora lärdomar av hans spel. Både vad gäller försvars- och anfallsspel. Han har erfarenhet av spel på den största scenen och är en fantastisk spelare. För mig blir det lite extra, eftersom jag inte spelat mittback så jättelänge. Det betyder mycket för mig att ha någon av den typen av erfarenhet bredvid mig.

- Han är bra på att snacka och att få in en i hur vi försöker spela fotboll. Han har anammat den rollen bra.

Nilsson Lindelöf imponeras också av sin nya mittbackskamrat i landslaget.

- Han är en väldigt duktig spelare. Han har bra kvaliteter. Han är snabb och stark och kan läsa spelet bra. Det är klart att vi ville presterat bättre senast, men det funkade ändå okej med tanke på att vi bara hade två träningar tillsammans. Han känns ganska lätt att spela med. Han lyssnar och försöker snacka. När man kommer in som ny är det viktigt att man tar för sig på det sättet, säger ”Vigge”.

ANNONS

- När vi är här med landslaget så spelar vi på ett visst sätt och det är min roll som kapten att försöka vara med och få ut det till grabbarna. Det är mest det som vi har pratat om, hur vi kan hjälpa varandra på planen och hur vi ska försvara. 

Onsdagens möte mellan Sverige och Mexiko sänds på TV12 och C More. Avspark klockan 20.30.

Publicerad 2022-11-16 kl 17:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto