Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
27v

Inget mål på tre matcher - men ingen oro i Sverige: "Vi skapar chanser"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG. Sverige har inte gjort mål på 337 minuter.
Men känner ingen oro.
- Vi skapar chanser och det är det viktigaste, säger Ola Toivonen.

Den 24 mars var senast Sverige gjorde mål och det var i förlusten mot Chile på Friends arena. Efter det har det inte blivit något mål mot Rumänien, Danmark och nu Peru. Men de svenska spelarna känner ingen oro inför VM.

- Jag tycker inte att man ska vara orolig alls. Det kommer ett mästerskap. Det viktigaste var att få två matcher i benen och att alla är friska och fräscha och känna att vi håller. Vi ville ha två bra genomkörare och nu har vi fått det. Det känns bra, säger Emil Forsberg.

- Vi anfaller bättre i första och hade några bra lägen, och sedan är vi jäkligt stabila och det är positivt. Vi har levererat när det gäller så det här är jag inte orolig för. Offensivt kommer vi till några bra chanser när vi har klapp-klapp-spel och det är det som vi måste hitta. Vi måste våga spela bollen framåt. Men det kommer.

Ola Toivonen och Marcus Berg spelade i Sveriges anfall och båda tycker att offensiven var bättre mot Peru än mot Danmark.

- Det tycker jag. Det kändes bra. Fick in ytorna vi hade tränat på, men kanske skulle satt några bollar bakom backlinjen i första halvlek, men solen ställde till det för Victor (Nilsson Lindelöf) och ”Granen" som inte såg så mycket, säger Toivonen.

- Ingen stress, i dag skapade vi chanser och det är bara att fortsätta. 

Orolig över att det inte lossnar?
- Nej, det tycker jag inte. Vi skapar chanser och det är det viktigaste.

Marcus Berg:

- Första halvlek var bra. Står lite högre upp. Vi kommer till lite mer lägen men kanske inte några riktiga hundraprocentiga. Första var ett steg framåt. Andra blir utdragen och seg och var väl inget vidare.

Orolig för att ni har svårt att göra mål?
- Nej det blir en grej nu såklart eftersom vi inte har gjort mål, men det är tuffa matcher. Vi har lagt stor vikt vid defensiven vilket vi har gjort bra. Då är det tufft ibland att komma till riktigt farliga lägen. Men det kan allt bli bättre.

Publicerad 2018-06-10 kl 00:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons