Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Irlands plan: "Handlar inte om att förstöra Sveriges fest"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Storpubliken på Gamla Ullevi kan få se Sverige bli VM-klart. 
Irland kommer att försöka regna på Sveriges parad - men är ändå realistiska. 
- Det är väldigt svårt att göra mål på dem, säger Irlands förbundskapten Vera Pauw.

6:29
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se en intervju med förbundskapten Peter Gerhardsson i spelaren ovan.

Sverige kan bli klart för VM i Australien/Nya Zeeland 2023 på Gamla Ullevi, där fler än 12 000 biljetter är sålda (arenan tar in 16 596 sittande åskådare enligt hyresvärden Got Event). Allt som krävs är minst ett kryss mot Irland så är man klar för mästerskapen nästa sommar. Men först ska man ta sig förbi Irland som man hade det tufft mot redan i höstas - och där enda målet kom från ett självmål.

Trots det verkar inte den irländska huvudtränaren, Vera Pauw, ha så stora förhoppningar på att man kan rå sig på Blågult på hemmaplan.

- Låt oss vara realistiska. Sverige är rankade tvåa i världen, tog sig till OS-final och är utan tvekan ett av de bästa lagen i världen just nu - vi är rankade 30 och vet vad vi kommer att ställas emot i morgon.

Annons

Det är inte bara Sverige som har allt att spela för, då ett kryss för Irland kan bidra till att irländskorna drar ifrån Finland en aning. De två nationerna ligger just nu på samma poäng, där Irland har bättre målskillnad med en match mindre spelad.

- Vi vill komma hit och göra vårt absolut bästa. Vi kommer att bli besvikna om vi förlorar. I ett VM-kval måste du vinna matcher och få med dig bra resultat, det är en viktig match men vi vet vad vi är kapabla till. Vi kommer att ge 100 procent, säger Irlands lagkapten Katie McCabe på en presskonferens. 

För Georgien, Finland och Irland, som spelar i samma grupp som Sverige, har det varit svårt att få hål på Blågult. Sverige har nämligen endast släppt in ett mål under VM-kvalet, något som Pauw är väl medveten om. 

- Det är väldigt svårt att göra mål på dem och vi är realistiska. Men gör vi mål är det väldigt stort.

Annons

Det enda förbundskaptenen önskar av sina spelare är att de går ut och spelar helhjärtat på Gamla Ullevi. Hon menar att det vore magiskt att få med sig en poäng. 

- Det handlar inte om att förstöra festen för Sverige, det är en stor match och vi ställs redan inför tillräckligt. Men om vi får med oss resultaten så vore det helt magiskt, avslutar Pauw. 

Publicerad 2022-04-12 kl 14:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto