Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Irländska stjärnan om Blackstenius: "Vi ska hålla henne tyst"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Irland har allt att spela för. 
Men då måste man stoppa Sverige. 
- Det är inte bara Stina (Blackstenius) som vi behöver se upp för, säger den irländska stjärnan Katie McCabe till Fotbollskanalen.  

6:29
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med förbundskapten Peter Gerhardsson i spelaren ovan.

Sverige kan bli klart för VM i Australien/ Nya Zeeland 2023, allt som krävs är minst ett kryss mot Irland så är man klar för mästerskapen nästa sommar. Men först ska man ta sig förbi Irland som man hade det tufft mot redan i höstas – och där enda målet kom från ett självmål. 

Men sedan dess har det skett en del förändringar, Stina Blackstenius har skrivit på för Arsenal där den Irlands största stjärna Katie McCabe spelat sedan 2015, förutom en säsong då hon var på bortlånad till Glasgow. Och de två stjärnorna känner varandra väl på planen. 

- Utifrån ett klubbperspektiv är det väldigt spännande att ha Stina i laget. Hon är en fantastisk spelare som jag spelat mycket emot på ungdomsnivå och i oktober när vi spelade mot Sverige, säger Katie McCabe till Fotbollskanalen och fortsätter: 

ANNONS

- Hon har fantastiska styrkor och är bra på att ta sig förbi backlinjen. Det var en match mot (Manchester) United där (Vivianne) Miedema spelade en djupledsboll som hon kunde dundra in i målet, det är Stina i ett nötskal och hur stark hon är när det kommer till att avsluta på mål efter en djupledsboll.  

Hur stoppar man Stina?
- Det är inte bara Stina som vi behöver se upp för. Det är ett fantastiskt lag och de är rankade tvåa av en anledning och vi behöver eliminera många hinder och inte bara Stina. Men om vi fokuserar på Stina så ska vi tysta ner henne. 

I Dublin hade det svenska landslaget problem med Katie McCabe men trots att Blackstenius spelar med 26-åringen till vardags har hon inte kunnat bidra med någon taktisk expertis men hon menar Sverige måste ha koll på McCabe. 

ANNONS

- Hon är en skicklig spelare och det kommer handla om oss att ha lite extra koll på henne, mycket kretsar kring att hon ska ha bollen. Det är en fysisk spelare som orkar springa mycket och har ett otroligt bra tillslag. Hon är väldigt viktig för Irland, säger Blackstenius.  

Publicerad 2022-04-12 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto