Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Janne Andersson: "Känner ett enormt förtroende"

Sverige (herr)

SOLNA. Pressen är stor på Janne Andersson.
Men han tänker inte att hans eget jobb står på spel mot Slovenien.
- Jag känner ett enormt förtroende, säger förbundskaptenen.

2:37
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett utklipp från presskonferensen i spelaren ovan.

Efter 4-1-förlusten mot Serbien i lördags måste Sverige vinna mot Slovenien för att hänga kvar i Nations Leagues C-division. Och efter sju förluster på de nio senaste matcherna är pressen stor på förbundskaptenen Janne Andersson. Men han lever fint med kritiken mot honom och Blågult.

- Förlorar du matcher så… det finns ett stort engagemang runt landslaget. Det är jättemånga som engagerar sig och när man förlorar så är folk inte glada. Men den som är mest besviken är nog jag och killarna själva. Sen finns det ett antal omständigheter som man måste väga in när man ser på resultaten, säger Andersson.

ANNONS

Vad är det för omständigheter?
- Vi mötte ett lag som är bra, de har ett antal riktigt bra spelare. Jag pratar inte om de spelare som inte är närvarande nu men det är klart… vi hade totalt nio återbud inför samlingen och sen har tre till fallit bort, så det är totalt tolv spelare. Alla de hade inte spelat men det är lite nytt och det blir lite nya konstellationer på olika sätt. Det tar lite tid att sätta det. Det får man leva med. Sen var jag imponerad av Serbien, de var bra.

Blir kritiken mot er och dig orimlig eller onyanserad på något sätt, tycker du?
- Jag följer inte allt. Med all respekt för er. Men jag har inga sociala medier och jag läser inte allt som skrivs. Jag har full respekt för att man tycker och tänker om det vi gör. Och när vi vinner matcher kan det nästan bli för bra på andra hållet. Det är oerhört resultatfixerat och det är en resultatfixerad värld vi lever i. Det får man acceptera.

ANNONS

Andersson medger dock att det inte bara är de nämnda omständigheterna som är problemet för landslaget just nu.

- Absolut inte. Men det finns bakomliggande omständigheter. Sen är det våra prestationer totalt som det handlar om. Vi vill göra bättre matcher än vad vi gjort. Men juni-samlingen var rörig och nu mötte vi Serbien som är ett lag som vann sin VM-kvalgrupp före Portugal. Det är inte bara att avfärda den typen av lag. Vi måste upp på personbästa och där var vi inte.

På frågan om det är en av Anderssons viktigaste matcher i karriären som väntar och om han känner att förtroendet för honom som förbundskapten ligger i potten svarar han:

- Förtroendet för mig… jag känner ett enormt förtroende från min omgivning. Så det har jag inte en tanke på. Däremot är det en viktig match. Vi vill inte trilla ur divisionen. Sen har jag varit med och förlorat matcher många gånger. Jag hade en sommar i Norrköping där vi inte vann på elva matcher. Så jag har varit med förr när det tar emot. Men vägen framåt är egentligen bara att nollställa och ge sig på nästa uppgift.

ANNONS

Sverige-Slovenien har avspark klockan 20.45 under tisdagen.

Publicerad 2022-09-26 kl 15:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto