Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Janne öppnar för "Granen"-speltid under EM: "Han tar kliv"

Sverige (herr)

SOLNA. Andreas Granqvist tar kliv mot en bättre form, enligt Janne Andersson.
Nu öppnar förbundskaptenen för att kaptenen kan få speltid under EM.
- Det är inte otänkbart, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med Janne Andersson i spelaren ovan.

Sedan Janne Andersson presenterade EM-truppen har förbundskaptenen varit tydlig med att lagkaptenen Andreas Granqvist i nuläget inte är i form för spel i Blågult - och att veteranen är spelare nummer 26 i truppen.

Nu, efter två veckors träning inför mästerskapet, har "Granen" tagit steg mot en situation där han konkurrerar om speltid.

- Han ser bättre och bättre ut. Han gapar och skriker som vanligt, och styr och ställer, så han är igång och bra. Sen är han inte i det skick att han ska gå in och spela en EM-slutspelsmatch. Men det han gör där ute (på träningsplanen) är väldigt bra och han tillför det jag förväntat mig, säger Janne Andersson.

Annons

Mot Finland i lördags fick Granqvist ingen speltid, trots att Victor Nilsson Lindelöf, Pontus Jansson och Filip Helander saknades. Då fick reserven Joakim Nilsson, som inte är en del av EM-truppen, spela istället.

Nu när det blev som det blev, att Nilsson inte kom med i truppen, känner du inte att det hade varit nyttigt att ge "Granen" speltid mot Finland?
- Jag är ju väldigt tydlig med att "Granen" är femteval och i det fallet hade vi andra mittbackar som inte var på plats. Då ville jag ha in "Jocke" för om det skulle hända något med de andra mittbackarna skulle jag ta in "Jocke" före "Granen", som det ser ut nu. Sen kan det ändras under resans gång. Men som det är nu är "Granen" fortfarande femtevalet. 

När är det rimligt att tro att han kan vara med och konkurrera?
- Det är jättesvårt att säga men han tar ju kliv hela tiden. Får han vara hel och frisk är det inte otänkbart att han skulle kunna bidra även på planen under slutspelet. Men vi tar det dag för dag.

Annons

Under lördagen inleder Granqvist på bänken i EM-genrepet mot Armenien.

TV4 sänder Sverige-Armenien. Sändningsstart klockan 20.00 under lördagen. Avspark: 20.45.

Publicerad 2021-06-05 kl 13:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto