Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lindelöf tror på Danielson - trots lång väg: "Man såg vilken kvalitet han hade"

Sverige (herr)

SOLNA. Victor Nilsson Lindelöf har inte längre problem med ryggen.
Mittbacken är redo för EM - och i genrepet får han spela tillsammans med Marcus Danielson.
- Man har alltid sett kvaliteter på honom och tänkt att han skulle kunna klara av att spela på en högre nivå, säger Lindelöf om förre lagkamraten i Västerås.

6:05
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Victor Nilsson Lindelöf i spelaren ovan.

Under säsongen har Victor Nilsson Lindelöf haft ryggproblem och när han i slutet av mars lämnade VM-kvalsamlingen så uppgav Aftonbladet att det berodde på att han ville vila just ryggen.

Men inför EM-genrepet mot Armenien ger Lindelöf nu ett lugnande besked.

- Det känns bra, jag har inte haft problem den senaste tiden. Det är väldigt skönt. Jag har jobbat hårt med det och fortsätter köra förebyggande så att jag inte ska få det igen, säger han.

Manchester United slutade tvåa i Premier League och även i Europa League. Säsongen har varit lång och tuff.

- Det gäller att försöka återhämta sig så bra man kan. Fysiskt går det enklare. Det viktigaste är att man vilar huvudet och släpper fotbollen, det är absolut viktigast. Så för mig har det inte varit några problem. Jag är redo för ett till EM.

ANNONS

Lindelöf har en given plats som mittback i EM-premiären mot Spanien. Men frågan är vem han få spela tillsammans med?

Pontus Jansson spelade fyra matcher i Nations League, men är nu sliten efter en lång säsong i Brentford och kan därför inte spela i lördagens match mot Armenien.

Filip Helander har gjort två träningar efter skada och har inte spelat match sedan den 11 april, och sitter på läktaren mot Armenien.

Andreas Granqvist är uttagen i truppen som 26 man och är inte tänkt att starta.

Mot Finland startade Marcus Danielson, och nu får han nytt förtroende i genrepet mot Armenien.

Det är inte första gången som Lindelöf och Danielson spelar tillsammans. Under 2009-2011 var båda försvarare i Västerås SK.

- Jag känner honom väldigt bra och vet hur han är. Samma typ även om han såklart har förbättrat saker. Men man känner igen honom, även att han har utvecklats under åren. Men han förtjänar det, säger Lindelöf.

ANNONS

Lindelöf lämnade VSK 2012 och gick till Benfica och sedan vidare till Manchester United.

Danielson tog en längre väg till landslaget och gick först till Gif Sundsvall och sedan till Djurgården där det verkligen hände saker. Där utvecklades han till en av allsvenskans bästa spelare, vann SM-guld och gick vidare till kinesiska Dalian.

- Man har alltid sett kvaliteter på honom och tänkt att han skulle kunna klara av att spela på en högre nivå. Han har kanske tagit en längre väg, men när vi spelade där såg man vilken kvalitet han hade, säger Lindelöf.

Vem vill du spela med i EM-premiären?
- Det är inget som jag har tänkt på. Alla som är här är väldigt duktiga. Men det är inte upp till mig. Det spelar ingen roll för mig. Vem det än blir kommer den göra ett bra jobb, säger Lindelöf.

Publicerad 2021-06-05 kl 14:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto