Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sverige spelar inför publik - första gången sedan 2019: "Jättekul"

Sverige (herr)

Sverige ställs under lördagen mot Armenien i EM-genrepet.
Då är supportrar på plats för första gången sedan 2019. 
- Det är kul att få välkomna både medlemmar i supporterklubben och landslagspublik tillbaka, säger Christoffer Lund, på SvFF, till Fotbollskanalen. 

5:05
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Janne Andersson i spelaren ovan.

Svenska landslaget träningsspelar under lördagskvällen mot Armenien i ett EM-genrep på Friends Arena i Solna. Därefter väntar fortsatta förberedelser inför premiären mot Spanien den 14 juni i Sevilla. När Sverige vann mot Finland den 29 maj var det inte supportrar på plats, men mot Armenien är läget annorlunda med 500 åskådare på nationalarenan. Det är första gången som supportrar är på plats på en Blågult-match sedan 2019. 

Christoffer Lund, projektledare publikrekrytering och supporterklubb på Svenska Fotbollförbundet, berättar att intresset har varit stort inför Armenien-matchen.

- Vi gick inte ut med det till öppen försäljning utan lät medlemmar i vår supporterklubb ansöka om biljetter. Vi hade tillräckligt med ansökningar för att fylla upp platserna, så det ska bli jättekul att välkomna dem i morgon, samtidigt som det är första gången sedan 2019. Det är lite konstigt faktiskt, säger Lund till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Han fortsätter:

- Det är kul att få välkomna både medlemmar i supporterklubben och landslagspublik tillbaka, samt att få höra lite ljud på arenan igen. Vi är inte bortskämda med det. 

I veckan var det även över 400 supportrar på plats när Sveriges U21-landslag besegrade Finlands motsvarighet med 2-0 i Falkenberg. 

- Vi bjöd in föreningar där, som fick titta. Det är tydligt att folk vill gå på fotboll och det var lite över 400 personer där, säger Lund. 

I mitten av juni träningsspelar även svenska damlandslaget mot Norge och Australien i Kalmar. Lund vet ännu inte hur många supportrar som kommer vara på plats då. 

- Vi har inte några exakta siffror, men när det släpptes i går klockan 14.00 var det väntetid i biljettsystemet. Vi förväntar oss att det är sålt relativt snabbt också, vilket är kul. Det är ju två matcher, så förhoppningsvis blir det lite fler som får gå med 1000 biljetter som är tillgängliga över en femdagarsperiod med två matcher. 

ANNONS
Publicerad 2021-06-04 kl 22:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto