Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Karlsson om Janne Anderssons kommentar: "Det får stå för honom"

Sverige

FALKENBERG. Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg har testat positivt för covid-19.
Men Jesper Karlsson vill inte svara på om han är aktuell för att kallas in i EM-truppen.
- Jag svarar inte på några landslagsfrågor, säger Karlsson.

3:31
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges U21-möte med Luxemburg i spelaren ovan.

Falkenbergssonen Jesper Karlsson, 22, var på plats för att bevittna när Sveriges U21-landslag besegrade Luxemburg med 6-0 i EM-kvalet under tisdagen.

Karlsson var aktuell för det svenska A-landslaget till sommarens EM-trupp, men nobbades av Janne Andersson. Nu kan yttern eventuellt kallas in för att ersätta Dejan Kulusevski eller Mattias Svanberg, som båda testat positivt för covid-19 under tisdagen. Men några frågor om landslaget vill Karlsson inte bemöta.

- Jag svarar inte på några landslagsfrågor. Jag vill vara neutral i den frågan. Jag är inte med i nuläget och därför vill jag inte kommentera någonting, säger han.

ANNONS

Karlsson har hittills inte gett några kommentarer efter att ha blivit petad ur EM-truppen och vill inte göra det nu heller.

- Jag har släppt det och jag är på semester nu, så jag vill inte prata om landslaget. Janne har tagit ut sin trupp och jag var inte med där.

När Janne Andersson presenterade sin EM-trupp motiverade han valet att lämna Karlsson, som var med på VM-kvalsamlingen i mars, utanför truppen:

- Om jag ska vara ärlig hade han kanske sin "peak" under vintern, under våren ebbade det ut lite grand. Totalt sett har han gjort det väldigt bra, men i konkurrenssituationen med de spelarna som spelar på yttermittfältet hos oss så räckte han inte till den här gången.

Ett märkligt uttalande från förbundskaptenen, kan tyckas, då Karlsson blev tvåmålsskytt bara ett par dagar före EM-uttagningen och även i övrigt hade en stark vår poängmässigt.

ANNONS

- Jag säger ingenting. Det får stå för Janne, säger Karlsson.

Janne Andersson har meddelat att han inte kommer ta in en ersättare för Kulusevski inför EM-premiären mot Spanien 14 juni. Vad gäller eventuell ersättare för Svanberg har Svenska Fotbollförbundet inte kommunicerat något utåt.

Publicerad 2021-06-08 kl 19:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto