Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitt-samarbete kan bli Blågults vapen i EM-kvalet: "Har ett par hundra träningar tillsammans…"

U21-EM

FALKENBERG. Ett nygammalt radarpar presenterade sig när EM-kvalet drog i gång för det svenska U21-landslaget.
Förra IFK Göteborg-duon Benjamin Nygren och Emil Holm låg bakom det mesta i 6-0-segern mot Luxemburg.
- Man får lite gratis där med Nygren och Holm som har gjort ett par hundra träningar tillsammans, säger förbundskapten Poya Asbaghi.

3:31
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

3:31
Höjdpunkter: Smakstart för U21-landslaget mot Luxemburg
1:47
Emil Holm efter Sverige storseger: "För mycket slarv"
4:10
Poya Asbaghi nöjd efter premiärsegern
0:49
Wålemark fastställer slutresultatet 6-0
0:25
Wålemark gör mål direkt efter inhopp
1:16
Emil Holm tvåmålsskytt - 4-0 till Sverige
0:29
Elanga gör 3-0 på nick
0:24
Emil Holm ger Sverige ledningen i EM-kvalet

Benjamin Nygren till Emil Holm. Så gick två av de svenska målen till när Luxemburg besegrades med 6-0 i EM-kvalpremiären. Först klackade Holm in Nygrens inlägg till 1-0 och sedan nickade högerbacken in en hörna från högeryttern till 4-0.

Det var knappast första gången som duon samarbetade fram till mål med varandra. Såväl Holm som Nygren tillbringade flera år i IFK Göteborgs olika ungdomslag innan de tog klivet upp i A-laget och därefter såldes utomlands.

- Det känns jättebra med Emil. Det är en av mina bättre vänner även utanför fotbollen. Vi har spelat med varandra länge och jag tycker att vi båda får fram det vi är bra på när vi spelar med varandra. Jag kan komma in lite mer och så får han en stor yta där han kan göra det han är bra på, säger Benjamin Nygren efter matchen.

ANNONS

Var det något ni hade snackat om på förhand - att utnyttja den högerkanten?
- Ja, absolut. Vi har snackat om många saker och detta var en av sakerna.

Emil Holm trivs också bra i den förre lagkamratens sällskap i U21-landslaget.

- Jag tror det är en fördel. Vi har spelat med varandra i alla U-lag i Blåvitt, så det gör sitt också. Vi känner varandra bra både på och utanför planen, säger Holm.

Poya Asbaghi, U21-landslagets förbundskapten, tränade Holm och Nygren under tiden i IFK Göteborg och vet vad han får ut av duon.

- Man får lite gratis där med Nygren och Holm som har gjort ett par hundra träningar tillsammans och spelat ihop i allsvenskan. Det är klart att du inte har den tiden här i landslaget som du har i ett klubblag med att få de här träningarna ihop, så om man kan få det lite gratis genom att sätta dem på samma sida så vet jag att man får ett litet gratis försprång där, säger Asbaghi.

ANNONS

Han fortsätter:

- Sedan är jag helt övertygad om att den här truppen och de här spelarna med tiden också kommer att få liknande kemi på andra delar av planen, att det inte bara är Nygren och Holm. Det kan även vara Hussein Ali och Nygren, Ali och Patrik Wålemark och så vidare. Anthony Elanga och Rami Hajal har också visat prov på det. Men Nygren gör tre assist på fasta och jag tycker att Holm gör en fantastisk match. Jag är väldigt nöjd över deras insats.

Nygren är samtidigt väldigt glad över att återförenas med sin förre tränare och är inne på att han kan ha ett par fördelar gentemot övriga spelare i U21-landslaget.

- Det är klart jag känner igen mycket, så jag har väl ett litet försprång där rent teorimässigt. Jag hänger med lite mer från början. Det känns skitkul att vi har Poya och jag tycker han är en jävligt bra tränare, så det är kul att jobba med honom igen, säger yttern.

ANNONS

Benjamin Nygren är i nuläget utlånad från Genk till Heerenveen, men det är oklart om han fullföljer lånet och stannar över nästa säsong.

Emil Holm lämnade IFK Göteborg för danska Sönderjyske i januari.

Publicerad 2021-06-09 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto