Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
13v

Kiese Thelin om matchfixing i Belgien: ”Tur de inte kontaktade mig”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från Sveriges möte med Ryssland.

KALININGRAD. Mötet mellan Waasland-Beveren mot Mechelen utreds för misstänkt matchfixing.
En som var med i matchen var Isaac Kiese Thelin.
- Klart att jag blev överraskad när jag läste detta, säger han.

Korruptionsskandalen i Belgien växer, där flera matcher utreds för misstänkt matchfixning. Däribland mötet mellan KV Mechelen och Waasland-Beveren, där både Isaac Kiese Thelin och Erdin Demir spelade 90 minuter när deras Beveren föll med 0-2.

- Jag läste det och började direkt tänka vad det var för match, vad hände i den? Men det fanns inget konstigt med målen de gjorde och jag försökte göra mål på allt för att vinna skytteligan, säger Kiese Thelin.

- Om någon har blivit kontaktad så var det nog tur att de inte kontaktade mig för då hade jag gått till polisen direkt. Det är tråkigt sådant där, sådan skit som jag läst.

Blev du överraskad?
- Ja, såklart. Men det är bra att polisen gör sitt jobb. Jag hoppas att de får bort allt som det pratas om.

Det här är inget du hört om tidigare?
- Nej, ingenting. Inte alls. Det var i går jag läste om tillslag i Anderlecht. Jag hoppas att alla skurkar försvinner.

57 polisräder har gjorts som en del i en utredning om ekonomiskt bedrägeri, pengatvätt och matchfixning inom belgisk fotboll. Bland de gripna fanns bland annat Club Brügges tränare Ivan Leko och toppagenten Mogi Bayat.

Enligt De Standard är en av de gripna agenten Dejan Veljkovic. Veljkovic ska enligt tidningen förra säsongen försökt manipulera resultaten i belgiska ligan för att se till att Gustav Engvalls nuvarande klubb Mechelen klarade sig kvar, eftersom han har flera klienter i klubben. Engvall kom till klubben i somras.

Men Veljkovic lyckades inte påverka resultaten tillräckligt mycket och Mechelen åkte ur i sista omgången, trots att man slog Waasland-Beveren med 2-0. Detta eftersom bottenkonkurrenten Eupen slog Mouscron med 4-0 och därmed gick om Mechelen med ett måls bättre målskillnad.

Enligt De Standard är nu bägge de matcherna under utredning av polisen för matchfixning. Både Isaac Kiese Thelin och Erdin Demir spelade 90 minuter i Waasland-Beverens förlust, men tidningen rapporterar inte om några spelare i den påstådda matchfixningen. Bägge spelarna har också lämnat klubben, då Kiese Thelin gick till Bayern Leverkusen och Demir lämnade för Zulte Waregem under sommaren.

Förutom Veljkovic rapporterar tidningen att även ett antal styrelseledamöter från både Mechelen och Waasland-Beveren greps för förhör, bland dem fanns Mechelens ägare Olivier Somers och Beverens ordförande Dirk Huyck.

Polisen ska också ha avlyssnat Veljkovics telefon och hittat att han hade regelbunden kontakt med två domare, Sébastien Deleriére och Bart Vertenten, som nu båda är misstänkta i härvan.

Publicerad 2018-10-12 kl 07:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons