Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Landslagsstjärnan om att Sverige missade Ghoddos: ”Han ville spela i Sverige"

Sverige (herr)

Sveriges landslag missade Saman Ghoddos.
Emil Krafth menar att Janne Andersson gick miste om en väldigt bra spelare.
- Han hade velat spela i Sverige, säger Krafth.

3:08
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges möte med Ryssland i spelaren ovan.

Saman Ghoddos slog igenom i Östersund och imponerade både i allsvenskan och i Europa League. Trots det fick han aldrig chansen i landslaget. 2017 valde han i stället att representera Iran. Förklaringen, som han har berättat om i podcasten Lundh, var att ingen från det svenska förbundet hörde av sig förrän Iran hade tagit ut honom – det sista han hörde var på januariturnén.

Nu är Ghoddos i franska Amiens, där det har blivit tre ligamål på sju matcher, och lagkamraten Emil Krafth vet vad det svenska landslaget har gått miste om.

 - Det är klart att det svider (att Ghoddos inte är svensk landslagsspelare). Nu har ju jag sett honom och varit nära honom ett tag och han är en väldigt skicklig spelare och betyder väldigt mycket för vårt lag. Så det är klart att det är lite surt att inte ha honom, men så är fotbollens gång och han valde Iran och nu går det inte att göra något åt det, säger Krafth.

ANNONS

Har ni pratat något om det?
- Ja lite har vi pratat om det. Men nu är han där han är och han försöker fokusera på det. Han kan ju inte byta nu, så nu kör han på det.

Vad säger Saman om det här?
- Det är klart att han hade velat spela i Sverige. Absolut. Det sa han också till mig. Men nu har han gjort sitt val och då var det inte mycket mer att snacka om. Nu har han gjort det men självklart hade han velat spela i Sveriges landslag om det var möjligt innan.

Hur ser du på kliven han har tagit i Amiens?
- Han är en väldigt viktig spelare för vårt lag. Han har gjort mycket mål och assist. Han gjorde mycket poäng i Östersund också och det har han tagit med sig till oss. Så han är väldigt viktig.

Sverige-Slovakien, med avspark klockan 20.45 på tisdag, sänds på TV12 och C More Fotboll och streamat på C More. 

ANNONS
Publicerad 2018-10-14 kl 18:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto