Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ljungbergs ursäkt till Svensson - mitt i sändningen: "Mår fortfarande dåligt"

Sverige (herr)

Anders Svensson blev häcklad av media och supportrar under VM 2006. 
Nu ber Fredrik Ljungberg om ursäkt - och riktar sig direkt till Svensson.
- Jag ber om ursäkt å mina vägnar och de andra spelarnas vägnar, säger han i Viaplays sändning. 

Foto: Bildbyrån.

När Sverige spelade VM i Tyskland 2006 uppstod en lite annorlunda situation i landslaget. Mittfältarna Kim Källström och Anders Svensson konkurrerade, och Aftonbladet hade en "In med Kim"-kampanj, som supportrar sedan hakade på och buade åt Svensson på träningar, samtidigt som Källström fick jubelrop.

Supportrar hade även landslagströjor, där Svenssons namn var överstruket, och utbytt till Källströms namn, vilket fick Svensson att må dåligt. Mittfältaren har tidigare uttalat sig om att han övervägde att sluta i Blågult efter mästerskapet.

Inför Sverige-Serbien uppmärksammade Viaplay situationen igen i sin sändning, och då blev Fredrik Ljungberg, som var en del av Blågult då, känslosam.

Annons

Ljungberg menar att landslaget ville sluta prata med pressen, och är ledsen över hur situationen utvecklade sig under mästerskapet. 

- Man blir heligt förbannad när det här tas upp igen. Jag var så förbannad, och vi ville sluta prata med pressen. Det kändes som falanger, det var Aftonbladet som gjorde detta och ville ha in Kim och då kändes det precis som mediehuset: "Det här säljer, vi får tryck på fansen, det blir en schism". Det handlade mer om business. "Fortsätt köra, fortsätt köra", säger han i Viaplays sändning och fortsätter:

- När det här hände på träningarna och de började bua… Anders hade inte gjort något fel och var inte dålig. Media kom på en grej. "Här kan vi få en schism. Vi måste fixa till det här".

Ljungberg tittar sedan rakt in i kameran och pratar direkt till Svensson.

Annons

Anders, om du ser det här, jag vet inte vilken kamera jag är i, säger han och fortsätter:

- Jag ber om ursäkt å mina och de andra spelarnas vägnar, för jag mår fortfarande dåligt över det här i dag. Vi skulle bojkottat all media och skulle inte pratat - om det hade fått dig att må lite bättre. Jag skäms fortfarande över detta och det irriterar mig något enormt.

Svensson berättar för Aftonbladet att han blev berörd av Ljungbergs ursäkt.

- Jag såg och hörde Fredriks ord, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

- Det värmer att de kände med mig. Jag blev varm i hjärtat och själen av att höra Fredrik säga det. Även om det aldrig är kul att höra att någon annan har mått dåligt. 

Anders Svensson har gjort flest landskamper med svenska herrlandslaget. Han gjorde 21 mål på 148 landskamper mellan 1999 och 2013. 

Annons

Fotbollskanalen söker Anders Svensson. 

Publicerad 2022-06-09 kl 20:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto