Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Marklund: Hade varit tryggare med Berglund än Kullberg

Sverige (dam)

Peter Gerhardsson har tagit ut sin OS-trupp.
Här är Hanna Marklunds tankar om uttagningen.

2:31
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges OS-genrep ovan.

Viktigt med mångsidiga spelare
Det är samma grund som det varit tidigare med Gerhardsson, vilket är både självklart och naturligt. Man kan inte förändra massor. Stommen kändes given, sedan var det de sista två-tre platserna där man inte vet hur han tänker. Det är en mindre trupp i OS och då blir det viktigt att ha spelare som kan spela på flera positioner. Det har säkert varit med i beräkningarna.

Kul med Janogy och Bennison - men hade varit tryggare med Berglund än Kullberg
Det är roligt att Madelen Janogy får en plats i truppen. Hon var bra senast mot Australien och har gjort det bra i Hammarby med. Hon kommer inte vara startspelare, men har bra egenskaper. Hon kan kan utmana och göra skillnad, vilket vi har vi sett prov på tidigare.

ANNONS

Jag hade själv valt Emma Berglund i stället för Emma Kullberg. Berglund är mer rutinerad, men Kullberg är riktigt snabb och Berglund har lite mer skadehistorik bakom sig. Men i en avgörande match hade jag känt mig tryggare med Berglund.

Roligt även med Hanna Bennison i truppen. Det är få svenska spelare som är den spelartypen. Hon spelar inte exakt som Asllani, men hon har offensiva kvaliteter utanför straffområdet. Instick, kombinationer, men hon kan även ta sig in i straffområdet. Hon spelar kanske inte från start mot de tuffa, fysiska lagen, hon har en del att utveckla, men på sista tredjedelen är hon vass.

Anvegård med som reserv efter skadefylld vår
Hade Anna Anvegård varit skadefri är hon given. Nu kom hon med som reserv. Hon har extremt bra kvaliteter i spelet och i straffområdet. Men det syntes mot Häcken att det satt inte riktigt där. Inte så konstigt med tanke på att hon spelat så lite. Men får hon en period som skadefri och det skulle det hända något med de ordinarie spelarna är hon ett bra inhoppsalternativ om hon blir inkallad.

ANNONS
Publicerad 2021-06-29 kl 14:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto