Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Schough följde uttagningen på tv: "Det var en pärs"

Sverige

Sju mål och två assist på tio matcher har Olivia Schough stått för den här säsongen.
Ett facit som räckte hela vägen till Tokyo och OS-truppen.
- Jag har gjort allt och lite till för det här, säger hon till Fotbollskanalen.

5:03
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Gerhardsson presenterar truppen i spelaren ovan.

Förbundskapten Peter Gerhardsson presenterade i dag den svenska OS-truppen. Sverige premiärspelar mot USA 21 juli. Rosengårds offensiva stjärna Olivia Schough har imponerat i damallsvenskan i år och fick en plats i truppen.

- Det känns jättebra. Jag visste att jag hade goda chanser att komma med. Eftersom jag har gjort det så pass bra i Rosengård i år. Det var jag medveten om, att jag måste göra det så bra för att ens ha en chans att komma med till OS. Men jag har gjort allt och lite till för att komma med så jag är jätteglad, säger Olivia Schough.

Visste du inte om att du skulle bli uttagen?
- Nej, så jag fick följa det på tv. Det var en riktig pärs att titta på den här presskonferensen. Det är jobbigt att sitta där och vänta på sitt namn med hög puls och hjärtat pumpar. Så när man hör sitt namn så är det helt fantastiskt, säger en glad Schough.

ANNONS

Du har ju gjort ett OS innan. Hur är det att spela ett så stort mästerskap?
- Det är ju bara 16 utespelare. Att vara en av dem är extremt ärofyllt och OS är ett så stort event så att få representera Sverige i OS är så otroligt häftigt. Att det är så många sporter och allt runt omkring är häftigt.

Sverige gjorde ett starkt VM 2019 och tog brons. Stommen av det laget är kvar även nu, kryddat med några unga talanger.

- Vi kommer att prata mer om målsättningen när vi träffas på samlingen. Men jag tror ingen tänker någonting annat än gå lika långt som senast, säger 30-åringen.

Olivia Schough är en av de rutinerade spelarna i den svenska truppen. Trots att hon har gjort 82 A-landskamper så är känslan densamma nu inför ett stort mästerskap.

- Det är extremt pirrigt varje gång om du frågar mig. Men jag är glad att jag fått med mig mycket erfarenhet under åren och att jag har spelat ett OS innan. Det gör att jag vet vad som väntar med allt runt omkring. Det kommer vara många matcher på kort tid, men jag vet vad som krävs när det kommer till återhämtning. Så lite har jag lärt mig under åren men de tär fortfarande en pirrig känsla, säger Schough och fortsätter:

ANNONS

- Den stora skillnaden nu jämfört med VM 2019 är att jag nu kommer in till mästerskapet med en bra känsla och form. Inför VM hade jag ingen bra säsong i ryggen, och det är betydligt skönare att ha ett bra självförtroende när man går in till mästerskapet.

Sverige ställs mot USA i premiären. Ett lag som Sverige haft det tuff mot.

- Vi har ju mött dem många gånger. Det är världens bästa landslag och vi har kanske inte ett jättebra facit mot dem. Men vi gjorde en bra träningslandskamp mot dem för ett tag sen. Det blir såklart tufft och full fart direkt, men det blir en sjukt tuff och rolig utmaning, säger hon.

Publicerad 2021-06-29 kl 12:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto